Trust - TRST (2012)

Canada
Electronic
Label: Arts & Crafts

1. Shoom (5:26)
  2. Dressed for Space (3:40)
  3. Bulbform (4:49)
  4. The Last Dregs (5:24)
  5. Candy Walls (4:36)
  6. Gloryhole (5:01)
  7. This Ready Flesh (3:25)
  8. F.T.F. (4:08)
  9. Heaven (4:56)
  10. Chrissy E (4:14)
  11. Sulk (6:17)
avatar van sydbarrett
dit is trouwens een andere Trust dan de oudere Trust

avatar van sydbarrett
Fijn album wel, vooral de afsluiter is sick

Aanstekelijke electropop die me soms doet denken aan een mengeling tussen de jaren '80 Depeche Mode en 2 Belgen maar dan vertaald naar 2012. Vooral Bulbform vind ik daar een goed voorbeeld van.
Dit alles met een dikke doom/goth-saus overladen.

Maar als ik dan toch ga vergelijken dan moet ik zeggen dat Trust het op punten verliest vanwege de zang en ook de composities beginnen op den duur een beetje te veel op elkaar te lijken. Voor mij begint het dan een brei te worden en raak ik de aandacht kwijt.
Dit soort nummers doen het meestal beter als individuele tracks.
Maar slecht vind ik het allerminst.

avatar van WEED DEMON
Godver, wat gaat dit er in als zoete koek. Echt zo'n album met een aantal killer-tracks (Shoom, Chrissy E, Sulk o.a.) alla Crystal Castles, Salem, Fuck Buttons. Maar zoals mijn voorganger aangeeft steekt het wat simpel in elkaar. Ben benieuwt of dit ook nog zo leuk is als het 'nieuwe' er vanaf is, maar voor nu een dikke 4* en op repeat .

Dit album is een blijvertje blijkt wel. Ik had gedacht dat het voor eventjes leuk zou zijn maar ik merk dat ik er toch nog steeds naar grijp.
Uiteraard weet ik dat het nog niet zo lang uit is maar meestal met dit soort albums draai je die een paar keer en is het helemaal over. Deze dus niet. Sterker: mijn waardering groeit langzaamaan waardoor er binnenkort wel eens een halfje bij kan.

avatar van Osiris Apis
De vergelijking van Crystal Castles is snel gemaakt: vergelijkbare muziek, komen ook uit Toronto en is ook een man/vrouw duo. Zij (Maya Postepski) zit trouwens ook in Austra.

De singles Bulbform en Candy Walls kende ik al. Waarvan ik Bulbform een erg goede track vind.
En Candy Walls heeft een mooie clip. Ik ben benieuwd naar het hele album.

avatar van hond racisme
Nee, de vergelijking met Crystal Castles is overdreven. Er zit geen greintje energie in dit album, en al mag het de bedoeling zijn, er zit 0% gevoel in. Ik zou ook eerder Austra noemen, maar zelfs daar zit meer pep in dan dit. En dat dit album "goth" is, alhoewel ik die vergelijking ookal absurd vind, dit is zowel geproducet als ingezongen als iemand die half in slaap dommelt of zijn favoriete programma op tv is aan het missen maar verplicht wordt om dit album af te maken. Toch nog 2 puntjes voor de af en toe leuke bliepjes en drum ritmes.