DragonForce - The Power Within (2012)

Label: Roadrunner

1. Holding On (4:56)
  2. Fallen World (4:10)
  3. Cry Thunder (5:18)
  4. Give Me the Night (4:29)
  5. Wings of Liberty (7:18)
  6. Seasons (5:05)
  7. Heart of the Storm (4:44)
  8. Die by the Sword (4:39)
  9. Last Man Stands (5:12)
  10. Seasons [Acoustic Version] (4:27)
  11. Cry Thunder [Live Rehearsal] *
  12. Heart of the Storm [Alternative Chorus Version] *
  13. Avant La Tempête *
  14. Power of the Ninja Sword * (3:37)
avatar van jasper1991
Ik hoop dat de snelle, kitscherige over-the-top powermetal me toch weer een glimlach weet te bezorgen en me doet denken aan vroeger tijden.

De nieuwe zanger Marc Hudson zal het verschil niet maken denk ik, de smaakmakers zijn de gitaarfreaks Herman Li en Sam Totman.

avatar van king_pin
Ik ben bang dat de 15 minutes of fame al een tijdje op zijn bji deze band.
Hoewel ik van power metal gruwel vond ik de eerste 2 albums van Dragonforce best wel gezellig (haha, gezellig als in grappig en leuk om air guitar te spelen) Fury of the Storm en prepare for war vond ik zelfs best een leuke nummers. Maar zit iemand hier echt nog op te wachten? Misschien op Wacken waar ze de helft altijd met powermetal programmeren... hier niet iig.

avatar van jasper1991
Wat probeer je te zeggen? Er is zeker publiek voor Dragonforce, maar dat publiek dekt MusicMeter niet helemaal.

avatar van legian
een vriend van me is zwaar fan, maar zit niet op mume.
het publiek is mischien niet duidelijk te zien, maar ze zijn er wel.

ik ben eigenlijk wel benieuwd, ze wisten me bij vlagen toch wel een beetje te boeien.
en ach op zijn tijd is dit wle eens lekker

avatar van The_CrY
Ik heb nog nooit een album van Dragonforce kunnen uitzitten, maar ik wil het dit keer wel weer eens proberen, al is het maar om de nieuwe zanger even te horen.

avatar van jasper1991
Er is al een nummer te beluisteren.

Op en top Dragonforce als je het mij vraagt. In de studio klinkt deze gast goed, maar dat geldt ook voor ZP. Benieuwd of het live ergens naar klinkt, inmiddels hebben de muzikanten daar al vorderingen in gemaakt.

avatar van mr.white
Vooralsnog niet onder de indruk.

Hij is uitgelekt! Ik heb er net een luisterbeurt opzitten en na 4 jaar geen album te hebben uitgebracht en een andere zanger is Dragonforce weer helemaal terug. Dit album is in mijn ogen een van hun beste tot nu toe. De nieuwe zanger heeft een bijna dezelfde stem als ZP maar toch net iets zwaarder.

@jasper1991, Er zit een nummer van Cry Thunder op de cd wat live is opgenomen en dat klinkt zeker beter dan dat ik in de Melkweg een aantal jaar geleden heb gehoord.

Enige minpunt is die gek achter het toetsenbord die nu kaal is

Update:

De beste nummers van dit album vind ik: Cry Thunder, Seasons, Seasons (acoustic), Last Men Stands en Avant La Tempête. Vooral de acoustische kant van Dragonforce imponeert mij, heel erg mooi dit album zeker een dikke 5 waard vind ik!!!

Cry Thunder is inderdaad beste track, ook de live-versie klinkt goed ( zelfs beter vind ik persoonlijk ).
Nieuwe zanger past goed bij de band, zeker niet minder dan zijn voorganger.

avatar van Gloeilamp
3 jaar geleden was ik hier fan van. Ik heb laatst Ultra Beatdown nog een keer beluisterd, maar dat was lastig uit te zitten.

Ik ben toch erg benieuwd naar dit album, ga er vandaag eens achteraan!

avatar van Harribo
Niet mijn smaak. Maar wat ze doen, doen ze goed, ook de zang.
Tis alleen verre van origineel.

PriestMaiden
Ik ben eens benieuwd wat ze er nu van gaan bakken...

avatar van jasper1991
Ik ben er overheen gegroeid denk ik. Ik kan er helemaal niks meer mee...

avatar van Lau1986
Gewoon weer een aardige Dragonforce plaat. Heerlijk gitaarspel en de nieuwe zanger houd zich uitstekend staande. Cry Thunder is wat mij betreft het beste van de nieuwe plaat. Leuke plaat.

avatar van lynyrd
Na een half uur luisteren had ik het er helemaal mee gehad, het heeft geen ballen en geen soul en van die malmsteens zijn er al zo veel, ik heb die gasten ook live gezien klinkt zelfde als op de cd het begint behoorlijk saai te worden...

avatar van dreamtheater22
0,5
Wat een kinderachtige muziek is dit zeg.
Echt bagger het gaat alleen maar om de snelheid zonder enig gevoel of melodie.
Elke nummer is precies hetzelfde.

jakkepoes
Er is nu een ge-remasterde versie uit sinds 4 mei. Re-powered Within. Misschien dat deze beter klinkt. Heb hem nog niet geluisterd.

avatar van Kronos
jakkepoes schreef:

Deze versie klinkt prima.

avatar van Kronos
dreamtheater22 schreef:
Wat een kinderachtige muziek is dit zeg.
Echt bagger het gaat alleen maar om de snelheid zonder enig gevoel of melodie.
Elke nummer is precies hetzelfde.

Wat een kinderachtige reactie. De muziek zit vol melodie en de tempo's van nummers verschillen soms behoorlijk.

Je hebt dus duidelijk het album niet echt beluisterd, net zoals al de vier andere albums van Dragonforce waarop je een haatstem van 0,5* hebt gegeven.

Ik zal je alvast even herinneren aan de regels op MusicMeter:
Tegen frauduleuze stemmen (het geven van veel 0,5* aan een bepaalde een artiest of genre om deze naar beneden te stemmen) wordt zoveel mogelijk optreden: eerst volgt een waarschuwing via PM, als niet binnen afzienbare tijd op deze PM wordt gereageerd, worden alle stemmen van een user verwijderd zonder tweede waarschuwende PM. De moderators kunnen geen selectie maken binnen de stemmen en bijvoorbeeld alleen de 0,5*-stemmen verwijderen: álle stemmen worden verwijderd als niet wordt gereageerd.

avatar van Lau1986
Het is een aardig album. De band gaat gewoon door waar ze gestopt zijn. Dat is niet verkeerd, maar het is niet heel spannend meer. Nu hoeft een band als Dragonforce zich ook niet te vernieuwen wat mij betreft. Het probleem alleen in vergelijking met de eerste 3 albums is wel de bezieling. Het gaat allemaal maar op de automatische piloot en dat is te horen.