Moonface with Siinai - Heartbreaking Bravery (2012)

Canada / Finland
Label: Jagjaguwar

1. Heartbreaking Bravery (5:37)
  2. Yesterday's Fire (5:05)
  3. Shitty City (4:00)
  4. Quickfire, I Tried (5:53)
  5. I'm Not the Phoenix Yet (2:46)
  6. 10,000 Scorpions (2:09)
  7. Faraway Lightning (4:45)
  8. Headed for the Door (7:38)
  9. Teary Eyes and Bloody Lips (2:45)
  10. Lay Your Cheek on Down (5:37)
avatar van Lennonlover
Ja hoor, hier wacht ik op! Ik begin ondertussen met de vorige plaat want die heb ik vorig jaar aan mijn neus voorbij zien gaan.

Spencer Krug is héérlijk.

avatar van Kuk
Kuk
Deze man heeft toch zo drie, vier meesterwerken en tientallen weergaloze muzikale composities op zijn naam staan. Hoog tijd om dit naar verluid volledig nieuwe en afwijkende hoofdstuk (hoe kan het ook anders) te omarmen. Laat die Krug maar lekker productief blijven.

Parlotones
Heb net enkele nummers van The Division Bell geluisterd en nu een paar van dit album voor mij staan ze op de zelfde hoogte op de muziekladder. Meesterwerken. Echt jammer dat deze in Nederland zo onbekend is gebleven.

Parlotones schreef:
Echt een ondergewaardeerde album op MuMe zal het echt zo zijn dat bijna niemand dit album kent. Meeslepende muziek met mooie melodieën en Spencer Krug heeft een aangename stem. Wil je alle kleine riedeltjes geluidjes horen dan moet je luisteren met hoofdtelefoon en ogen dicht [Headed for the door] Met veel lange nummers en de nummers zijn in elkaar verweven. 5 sterren voor mij.

Ik zag je tip voor dit album bij Faith van The Cure. Ik ben nu aan het luisteren, klinkt inderdaad erg goed. Doet me soms ook aan David Bowie denken m.n. de afsluiter, Lay Your Cheek on Down.

Killeraapje, jorro,DjFrankie, Alicia, een vergeten meesterwerkje?

Heartbreaking Bravery

jeanmaurice schreef:

Killeraapje, jorro,DjFrankie, Alicia, een vergeten meesterwerkje?

Heartbreaking Bravery

Goh dit vind ik oprecht leuk dat je deze prachtige album probeert onder de aandacht te brengen jeanmaurice. Heb die van jouw en de 4 andere users bekeken, en daar kom ik veel bekende artiesten tegen, wat ook mijn voorkeur heeft. Er is zoveel geweldige [Alternative] muziek. Heb deze album uit de kast gehaald, om hem maar weer eens te draaien.[ook om de teksten] Blackfield van Blackfield moet even in de wachtrij. In de lijst wat in de link van Heartbreaking Bravery staat, staan ook prachtige nummers. Noem er 1.... Song For Sula.

Parlotones schreef:

Dat is het leuke van deze site, ook ik heb dankzij andere users hier nieuwe bands ontdekt, waaronder Esben and the Witch, had ik nog nooit van gehoord.

Ergens schreef je dat je dit album Heartbreaking Bravery een tijdje in je top 10 hebt gezet, dat kan ik me voorstellen, ik vind dit ook uitzonderlijk goed. Zoals ik al eerder schreef, duidelijk beïnvloed door David Bowie, zeker ook wat het timbre van de zang betreft veel overeenkomst, hoewel ik bij sommige songs zelfs denk dat deze Spencer Krug de betere zanger is, sorry Bowie fans. Het album staat in de bestelling want deze wil ik wel in mijn collectie hebben.

avatar van jeanmaurice
Het is altijd lastig kiezen uit een ruime collectie, welk album in een top 10 thuishoort. Vandaar dat ik regelmatig wissel. Dit album is een meesterwerkje dat ik destijds over het hoofd heb gezien. Voorlopig een plaats in mijn top 10 waard. Met dank aan Parlotones, zonder wie ik dit album nooit had ontdekt.

jeanmaurice schreef:

Nou dat vind ik leuk om te horen jeanmaurice vanaf nu zal ik aan je denken als ik het geweldige draai. Eerlijk gezegd ik heb het al gedaan. Veel luister plezier. P.S is het album al op de deurmat gevallen?