Keane - Live Recordings 2004 (2005)

Label: Island

1. Somewhere Only We Know [The Forum, London] (4:10)
  2. We Might as Well Be Strangers [Columbiafritz, Germany] (3:18)
  3. Allemande [BNN That's Live Session, Amsterdam] (5:06)
  4. This Is the Last Time [Mill St. Brewery, Toronto] (3:26)
  5. Everybody's Changing [Airwaves Festival, Reykjavic] (3:48)
  6. Bedshaped [Brixton Academy, London] (4:49)
avatar van dynamo d
1,0
Het album Hopes & Fears is erg goed, maar live vind ik Keane matig. De zanger zingt regelmatig vals. Vandaar een lage score voor deze live EP.

Ik vind Keane live ook nogal matig, het is niet eens echt vals ofzo, maar het is allemaal precies hetzelfde als wat ze in de studio doen.. weinig improvisatie.. ik ken deze opname overigens verder niet.

Vind Keane juist live -in muzikaal opzicht- erg sterk, en daar vormt m.i. deze plaat geen uitzondering op. Vooral the akoestische versie van 'This is the Last Time" vind ik erg mooi. Overigens is Keane qua show wel redelijk matig, ze hebben (nog) weinig uitstraling/charisma...

avatar van Nicolage Rico
Ik heb 2 optredens van Keane meegemaakt. Eentje in Paradiso, waar de sfeer intiem was en de uitvoering erg goed. Bij "Everybody's changing" zong hij af en toe een beetje vals. Bij dat concert heb ik een speciale cd gekocht van Keane met live -en studionummers (niet deze). Bij de live-nummers zingt hij idd vals en het is vrij irritant om ernaar te luisteren.

Toch was ik naar het concert in HMH gegaan (mede doordat het 1e concert grandioos was). Ik was bang dat de stem van Tom Chaplin zou falen... Tot mijn verbazing leek de zanger nú al gegroeid en zong hij fantastisch zuiver. Misschien had Tom een topdag, maar het concert was andermaal goed. Toch had ik meer met het eerste concert, omdat die zo intiem was.

avatar van Snappy
Ik heb een hekel aan lelijke zangers (haha grapje). Idem aan Coldplay ook een kutband!!!

Snappy schreef:

...

Snappy schreef:

met een vrouw als mevrouw Palthrow hoef je je niet te schamen.

volgens mij is chris martin niet bepaald lelijk...vooral voor de wat lievere dromerige meisjes.

wat de sletjes uit de bijlmer lekker vinden interesseert me niets zo

generaliseer ik nu ? ...hmm.. ja nou ja ik laat het gewoon staan

avatar van TomvanderHeuvel
Gisteren - 8/11/2006 - genoot ik samen met 8.000 anderen van een meer dan perfect concert van KEANE. Ik ben naar dat concert gestapt met het idee - leuk feestje - maar het werd zoveel meer.

Chaplin had er echt zin in. De band werd door het publiek gedragen en dat gaf hen vleugels. Chaplin "kan" wat er ook beweerd wordt WEL de hoge noten aan, 2 uur lang.
KEANE bewijst dat ze veel meer dan een SINGLE groepje zoals bijvoorbeeld COLDPLAY. Als ik de 2x2 albums naast mekaar leg ... En de beste nummers van COLDPLAY zijn dan nog meestal de extra songs op de maxi cd's ...

Nu laat ons een kat een kat noemen. Aan het einde van het concert voelde je dat het "op" was, wat ik bedoel is, als je set uit 20 nummers bestaat, en je bracht nog maar 2 cd's met 11-12 nummers uit, dan blijft er niet meer veel over, ook al is LONELY BOY op de Maxi CD van IS IT ANY WONDER een schitterend nummer dat niet op UNDER THE IRON SEA staat en tot mijn spijt ook niet live gebracht wordt ...

KEANE moet net zoals THE POLICE een GOEDE 3de (de Zenyata Mandatta CD) en 4de CD gaan maken om de komende jaren te overleven.

Als TOM zijn "verslavingen" in bedwang kan houden, dan zou dit een groepje kunnen zijn waar we in de toekomst nog véél plezier aan kunnen beleven.

20 jaar geleden was ik in VORST voor U2. Gisteren zag ik mijn "leeftijdsgenoten" van nu/toen deze groep omarmen. HOPES and Fears, en Under the Iron Sea zijn voor de generatie van vandaag 2 albums die ze voor de rest van hun leven met zich mee gaan dragen, zoals wij 20-25 jaar geleden onze groepen ontdekte. Er is AFTER ALL nog hoop voor de jeugd van tegenwoordig, en dat is maar goed ook.

Tom van der Heuvel
cloud 9

Pieter Paal
Met Coldplay heb ik het voorlopig wel gehad. Steeds die overkill aan media-aandacht. Die stem van Chris Martin gaat mij nu echt vervelen.
Keane blijft mij altijd weer verrassen. Over hun muziek is goed nagedacht en ik weet zeker dat ze een blijvertje zijn.
Ik hoop dat ze ook een keer al die non-album tracks die alleen op cd-singles en maxi cd's staan als compilatie uitbrengen, want daar zit veel moois tussen.