Highasakite - All That Floats Will Rain (2012)

Noorwegen
Label: Riot Factory

1. Son of a Bitch (3:04)
  2. Winners Don’t Come Easy (3:41)
  3. Indian Summer (3:28)
  4. When You Have Gone (4:03)
  5. In and Out of Weeks (3:39)
  6. God Is a Banquet (4:37)
  7. My Soldier (4:13)
  8. Whatever That Means (4:31)
  9. Everything Sank in You (4:38)
  10. The Heron (5:17)
Kristalheldere, sprankelende droompop uit het hoge Noorden, zo kunnen we All That Floats Will Rain wel omschrijven.

Ingrid Helene Håvik heeft hier een belangrijk aandeel in met haar mooie stemgeluid, samen met de twee andere bandleden Trond Bersu en Øystein Skar weet ze prachtige nummers te toveren waarmee het lang genieten is.
Hier en daar gaat het een beetje richting de pop zoals we die horen bij bijvoorbeeld een Lykke Li maar ik kan hier net even meer mee.
Een vleugje electro, een snufje folk maar vooral Highasakite en dat is popmuziek van pure kwaliteit waarvan ik hoop dat ik niet als enige met een stem achterblijf hier. Dit mag geen stoffig, vergeten Musicmeter-hoekje gaan worden.
Hier helpt een omschrijving niet; hier moet eenieder zelf van gaan proeven om te ontdekken.