Louis Logic - Sin-A-Matic (2003)

Label: Solid (I)

met Fienza Jollie

8. Postal (3:01)
  9. Mischievous (3:39)

met Kingston Killah

10. Halfway Stretch (Sinterlude) (1:20)
  11. Best Friends (3:13)

met Apathy

12. Revenge!!! (4:06)

met Celph Titled

13. Fair Weather Fan (5:12)
  14. The Rest (4:34)
  15. The Ugly Truth (4:41)
  16. Idiot Gear (3:47)

met J.J. Brown

17. Dust to Dust (7:46)
avatar van BoordAppel
Met dank aan Monsta Kody. Hou je van verhalende rap zoals die van Eminem dan is dit je cd. Logic is een woordenkunstenaar van de beste soort en elk nummer is helemaal raak. Sterke productie en gastbijdrages maken van dit album een juweeltje. Enkele filmverwijzingen zijn ook leuk. Nadeel is misschien dat het af en toe wat vrouwonvriendelijk is maar als dat je niet stoort (mij niet iig) dan moet je deze cd als hiphopliefhebber in huis hebben!. 4,5* (wellicht een 5, ik moet m nog wat vaker luisteren.)

avatar van Jordy
Ik las dat Louis Logic uit de Demigodz is gestapt, wil zijn horizon verbreden (meer dan alleen Battle rap). Maar dit was in ieder geval een heel erg fijn album, met erg leuke teksten (in de stijl van Eminem's eerste album) en geweldige productie.

avatar van BoordAppel
Ken de Demigodz verder niet, maar dat is dus alleen maar battle rap? De battle track op dit album is wel vet eigenlijk. Alleen Louis' stem valt in een beetje in het niet bij die zware stem van Celph Titled.
Dit album heeft eigenlijk al een best uiteenlopende thematiek dus wat betreft het verbreden van de horizon zit het wel snor.

avatar van Jordy
BoordAppel schreef:

Ken de Demigodz verder niet, maar dat is dus alleen maar battle rap?

Grotendeels wel ja. Maar wel erg leuk, Demigodz is zo'n beetje de verzamelnaam van de hele crew, Apathy, Celph Titled, L-Fudge enz. Zie ook de EP van ze die op de site staat.

avatar van T.O.
Jordy schreef:

Apathy, Celph Titled, L-Fudge enz.

L-Fudge is toch geen battlerapper? Ik ken nog een nummer van hem van Soundbombing (geloof ik, iig Rawkus-werk) samen met Talib Kweli en een paar anderen. Dat was juist heel erg beschouwend en zo.

Normaal gesproken is L-Fudge een stuk minder beschouwend, hij heeft een beetje dezelfde stijl als het oudere werk van Louis Logic.

avatar van Word_Play
Mwa, vond het muzikaal gezien niet zo boeiend.

avatar van BoordAppel
Niet? Vind dat J.J. Brown erg veel stijlen beheerst en er iets bijzonders van maakt. Elk nummer heeft zo echt zn eigen sound en ik vind het allemaal geweldig klinken. Een stuk muzikaler dan veel hiphop.

Music
Geweldig album inderdaad jah ik heb vrij veel songs van het album gehoord oa. Best Friends & Revenge enz. ik vraag me af hebben jullie enig idee waar je underground hiphop cd` s ken kopen?!?!

Free Record Shop verkoopt dat namelijk niet

Alvast Bedankt.

Pauper
Revenge is echt een geniale track, vooral als het SWAT team in actie komt, ook de afwisseling in de beat is briljant, wat een track!

Music@ Fame en FatBeats in Amsterdam wel

Dr.Greenthump
hmm ... dit moet ik toch écht gaan chekken dan gezien de reacties.

eazyfan
Deze Cd valt wel mee naar mijn mening, Louis Logic's teksten vind ik niet zo ongelooflijk boeiend om eerlijk te zijn, ze zijn soms aardig/grappig, maar vooral eentonig en "te simpel", gewoon ze stellen niet zoveel voor. Af en toe wat goede punchlines, alleen Diabolos vind ik hier echt een goede track, veel goede gastartiesten maar de tracks als geheel doen me niet erg veel over het algemeen, deze Cd kent geen echte zwakke momenten, The Ugly Truth is ook goed. De producties klinken hier wel erg aardig. Dit wordt denk ik een 3*, miss heel nipte 3,5* (kleine kans), miss dat et een groeier is, ik geef het nog zo'n 5 luisterbeurten, 7 keer deze Cd luisteren lijkt me dus meer dan genoeg om een oordeel te kunnen vormen.

Hypno
Wow wat een geniale artiest is dit Louis Logic heeft de humor van De oude slim shady eminem en ik vind hem ook iets weghebben van Tonedeff dit. Louis Logic is echt de meest humoristische artiest Op deze planeet. dit album heeft gewoon alles zieke punchlines, humor, wordplay, geniale rhymes en wordkeuze en wordplay, lekkere flow, heerlijke productie, geniale storytelling en overtuigende delivery. en van Celph Titled moet ik ook eens meer Gaan checken want die vind ik ook ziek.

raffael77
Idd Hypno is Louis geniaal en Celph ook. Beide heel verschillend maar ze maken alles wel waar kwa skills die ze hebben.
Celph heeft echt een brute stem en daardoor klinkt het lekker rauw of moet ik Hardcore zeggen lol.
Louis rapt met een stem met verschillende hoogtes waardoor hij heel unique overkomt echt geweldig.

eazyfan
Dit is een erg leuk album, Louis is gewoonweg een erg goede MC, zijn stijl is idd wel beetje geïspireerd op die van de vroeger Eminem maar dat valt nog erg goed mee naar mijn mening, hij heeft zijn eigen stijl met eigen onderwerpen die hij geweldig brengt. Eerst vond ik dit album niet zo maar dit groeit wel. De teksten zijn grappig en soms ook gewoon erg sterk, de productie is erg variërend, klinkt soms ook beetje latino, de beats zijn over het algemeen gewoon erg goed en passen goed bij Logic. Diabolos en Street Smartz zijn 2 erg verslavende tracks, die blijf ik maar draaien, keer op keer briljant, The Ugly Truth en Fair Weather Fan kies ik ook nog als favo's. Deze Cd kent ook zijn mindere momenten, die mindere momenten zitten vooral in zijn wat kinderachtige momenten, vb: Idiot Gear: die tekst vind ik maar niks, beat ook beetje irritant.
Al bij al een erg leuke plaat met alles erop en eraan en een topplaat als het aankomt op nieuwe, frisse hiphop: 4*. Die laatste track is ook erg lekker

Hypno
Ik vind dat Louis Logic een bijzonder goede woordkeuze en een geniaal Gevoel voor rijmwoorden heeft

avatar van MJ_DA_MAN
Eazyfan stuurde net Diablos met Celph Titled naar me (nog thanks daarvoor), en degene die op 50 Cent (!!!!!!!!!!) stemde i.p.v. van Celph waardoor hij er dik uitging moeten zich echt diep en diep schamen, wat zijn bijdrage is beter dan alles van 50 bij elkaar. Echt een geweldige rapper.

|Joël|
Er is nu ook een speciale 80's Edition van deze plaat uitgebracht.

avatar van MJ_DA_MAN
Jaja, leuke plaat hoor. Louis Logic is een humoristische MC, die het moet hebben van zijn leuke verhaaltjes en onderwerpen. Hij boeide me helaas niet altijd, maar verder heb ik geen kritiek op hem. Ook veel leuke beats van o.a. J.J. Brown (hij produceerde het grootste deel) en Celph Titled, met de nummers Street Smarts, Diablos, Best Friends en Fair Weather Fan als uitschieters. Krijgt 4* van mij, maar dat is wel het maximum voor nu.

En mijn 500e stem .

avatar van Elohim
producties zijn vaak zeer goed met veel zuid amerikaanse invloeden vaak.

lekkere storytelling vaak en street smarts for retards vind ik n heerlijk nummer om de CD te beginnen na de intro. krijg het nog steeds niet uit mn hoofd, "you need street smarts for retards!" deed me meteen denken aan oude slim shady (RIP since '99)
Diablos betekent trouwens Duivels in t spaans, dan begrijp je dat ook weer wat beter denk ik. heerlijke track dat trouwens, Diablos zit gewoon vol energie en agressie. ik vind we dat Celph zn rauwe stem louis zn stem toch n beetje teniet doet in t refrein...
die outro is ook zo mooi:

I thought I told you motherfuckers, I rip your tongue out and smack the shit out you with it!

heerlijke celph tekst

ik heb de CD nog niet zo vaak geluisterd maar tot nu toe vind ik em nog prachtig

sorry voor de typefout, k zat met mn gedachten ergens anders

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Louis Logic is een prima rapper, maar de beats maken dat dit album me toch een beetje teleur stelt. Het Zuid-Amerikaanse sfeertje van de productie zorgt ervoor dat ik Sin-A-Matic nog niet zo kan waarderen, al zal het met zulke raps geen onvoldoende krijgen. Street Smarts en The Ugly Truth zijn erg goede nummers.

Rene1979
Eindelijk deze plaat op LP weten te scoren. Dit is uiteraard een geweldig product van de exDemigod.

avatar van Harderwiek
Al jaren staat deze op het lijstje om te beluisteren, maar helaas niet wat ik ervan verwachte. Nergens echt indrukwekkend. De vergelijking met Eminem begrijp ik overigens wel, maar dit album is in geen een opzicht in hetzelfde rijtje als bv. de Slim Shady LP te plaatsen. Ik ken meerdere features van Louis Logic die vele malen sterker zijn dan wat hij op dit album laat zien.

Geheel slecht is het natuurlijk niet, maar door de hoge verwachtingen wat teleurgesteld.