Vive la Fête - Grand Prix (2005)

België
Pop / Electronic
Label: Surprise

1. Hot Shot (3:41)
  2. La Vérité (4:57)
  3. Petite Putain (3:49)
  4. Exactement (3:22)
  5. Liberté (3:26)
  6. Claude François (3:40)
  7. Machine Sublime (3:32)
  8. Litanie des Seins (3:32)
  9. Sabrina (3:14)
  10. Chauve Souris (3:30)
  11. 2005 (3:15)
  12. Folie (3:19)
  13. Non-Stop - Vive Fossett (3:17)
  14. Tu Connais La Dernière (3:40)
  15. Miracle (2:38)
Het is zeker een goede plaat, maar waar Vive La Fête zich tot nu toe met elk album verbeterde, lijkt de rek er nu wel een beetje uit te zijn, want dit is wel wat minder dan de vorige. Ook is het wel jammer dat Bananasplit, de nieuwe single (dubbele a-kant met Hot Shot), er niet op staat.

"Grand Prix" is goed. Hoe goed? Zéér goed. Danny Mommens rockt als nooit tevoren, Els Pynnoo zingt wanneer het haar uitkomt, heerlijke cure-achtige basslijnen en 80's-synths. De songs zijn eenvoudig gehouden, uiterst dansbaar en klinken lekker.

Een aanrader.

Als je dit 5 sterren waard vind, dan vraag ik me af of je de vorige plaat hebt gehoord? Die is echt een stuk beter...

Smaken verschillen.. Ik geef toe, er is veel minder variatie op "Grand Prix" dan op "Nuit Blanche". Maar nummers als "Hot Shot" (met geweldige finale), "La Verité" (hun 'ingewikkelste' nummer op deze cd), "Petit Putain" (lekker cure baslijn), "Machine Sublime" (bangelijke dansnummer), "Chauve-Souris" (check de piano-finale), "2005" (zalig refrein: '2005, les numéros, dix-million et trois euros'), "Non-Stop Vive Fossett" (zo eenvoudig en toch kan ik er naar blijven luisteren) en het mooie "Miracle" (let op de tekst) zijn toch allemaal de moeite waard. Ik heb ze op 14 mei live gezien in Brussel en de nieuwe nummers bleven daar moeiteloos overeind tegenover die van de vorige cd's.

Ik ga ze ook wel weer zien als ze in de buurt zijn. De volgende keer dat ik hem weer draai zal ik wel even letten op de nummers die je daarnet noemde.

avatar van lebowski
Gisteren gezien en dat viel helemaal niet tegen, met mijn ogen dicht hoorde ik The Cure, Blondie - ook met ogen open - en Talking Heads langskomen, het geluid was prima voor elkaar en het spelplezier straalde ervan af. Ben trouwens wel nieuwsgierig hoe 'live' het allemaal was...

beaster1256
goeie plaat met duiselijke jaren 80 invloeden , vooral de baslijnen van the cure ten tijde van ' a forest' galmen je rond de oren , ook veel kraftwerk erin terug te vinden , maar toch rockt het wat meer dan je zou verwachten , en die els pinoo is een echte pipoo , vraag het maar aan arnoo
leuk fuifplaatje

Ik heb vandaag deze cd van vive la fete, ik ben ook in het bezit van 'Nuit Blanche' en 'Attaque Surprise' en ik heb hem nu al een keer beluisterd en ik vind toch dat vive la fete er weer wat beter is op geworden. Hot Shot, La Vérité, ... Enkel naar het einde toe wordt het wat minder met 'ChauveµSouris', 'Tu Connais La Dernière', ...

Maar al bij al toch 4 sterren waard!

Super album! Alleen Nuit Blanche is nog íets beter. Beste nummers;

Non-Stop Vive Fossett
Machine Sublime
Claude Français
Excactement

Super. 5*

Electro_
Ik heb uit een niet al te betrouwbare bron gehoord dat ze bezig zijn met een nieuw project, genaamd 'Ringel-S'. Ik heb één nummer, en dat is wel het echte VLF-geluid, maar zeker weten doe ik het niet. Iemand anders hier nieuws over ofzo?
Met een privé-bericht kun je dat nummer wel krijgen trouwens.

Electro_
In dat nummer zingt Els trouwens niet. Wel een mannen-stem die me doet denken aan Danny, maar ik weet het niet helemaal zeker. En het is ook Duits-talig.

avatar van Tekh
lekker cdtje niets op aan te merken

avatar van Tekh
afgelopen week in nighttown waren ze echt goed,ik ben de cd daardoor weer meer gaan waarderen.

avatar van *Nientjah*
Zeker een goed album, toen ik het voor het eerst hoorde viel het me een beetje tegen, maar naarmate ik beter ging luisteren kwam ik toch tot de conclusie dat het een goed album is.
Klinkt een beetje anders dan Nuit Blanche, daar zitten veel nummers bij met zware electrobeats (als je snapt wat ik bedoel), zoals in bijv. Maquillage, Jaloux en KL. Dat miste ik in het begin dus wel even een beetje bij Grand Prix, maar desondanks ligt het erg goed in het gehoor
Ik heb trouwens 4,5 gestemd, lievelingsnrs.: Non-stop vive fossett, La Verite en Tu connais la derniere.

ringel-S heeft niets met Vive La Fête te maken.
De zanger/oprichter van ringel-S is een afgedankte drummer van VLF, meer niet.
Dat de ringel-S sound een lauw afkooksel is van VLF is dan ook niet meer dan logisch. Dunne klanken en banale, vulgaire doch smaakloze teksten vormen het handelsmerk van ringel-S.
Ik heb zelfs ergens in een blog review gelezen dat ze 'gay' zouden zijn...?
bron: http://grennie.livejournal.com/399969.html

Electro_
Haha! Dan is dat ook weer helder

Liberté,Machine Sublime,Claude François,2005,La Verité,Petite Putain

Heerlijk gewoon,wat hou ik ervan
(live is Vive La Fête gewoon smullen)

FatBottomedGirl
Leuk! Die band geeft fantastische shows weg. Wow!!

FatBottomedGirl schreef:
Leuk! Die band geeft fantastische shows weg. Wow!!
Ge moogt gerust zijn

Stem verhoogd van 3,0 naar 3,5*

In April komt hun nieuwe uit.
Danny Mommens(en Els Pynoo)werkte nog nooit zo lang aan een album als deze.Waarschijnlijk mogen we dus een heerlijk VLF-album verwachten

Op hun myspace http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=52881637 kun je een nieuw nummer, 'la route', beluisteren. En het klinkt echt wel anders dan al hetgeen wat ze hiervoor gedaan hebben.

wolfhound51 schreef:
Het ging nochtans meer rocken..
Ik hoop dat Danny zijn woorden in ere gehouden heeft en de rest van het album een pak stouter klinkt

Daan_dc schreef:
Het ging nochtans meer rocken..
Ze geven zelf aan dat La Route het speciaalste nummer vh album is.

"The album got the name 'Jour de chance' and it's one of the best they ever made, believe us"

Allright

Op hun my space zijn er nu al meerdere te beluisteren en op hun site kan je van alle nummers 30 seconden beluisteren.

1 woord: SUPER
kijk mega uit naar hun show in de ab deze zaterdag

Hou jullie maar klaar, Vive la fête is er 4x op verbeterd
Wat een show! en wat een nieuwe nummers!
BTW: tegenwoordig steekt Danny zelf zijn gitaar in brand opt podium..

avatar van *Nientjah*
Waar is dat nieuwe album dan te verkrijgen?

EVANSHEWSON
Als je Els Pynoo op deze hoes alweer hare Eigen Geiligheid ziet zitten zijn, dan zou je die hoes toch opeten ??

Màn, Màn, Màn, misdadig lekker wijf is dat!

By the way ; Nuit Blanche ken ik en vind ik wreed tof plaatje.

Als dit plaatje zo lekker is dan de hoes dan ga ik het echt opvreten!

thejazzscène
Als ge dat al een lekker wijf vind, dan moete zeker is met mijn bomma afspreken.

Ik heb een album gekocht van Vive la Fête namelijk 'Les Remixes' dat ik erg goed vind. Beter dan dit album vind ik. Moet je zeker is beluisteren. Een Discohitje van Trans-X - Vivre sur video staat er ook op. De moeite alleen al.

avatar van T.O.
thejazzscène schreef:

beaster1256
ja , evan vreet hem maar op, trouwens ik vind je kritieken soms weergaloos vervelend en niks met muziek te maken hebben,

deze cd is trouwens super cool en els is heet

Super cdeetje dit, net niet zo goed als de vorige maar zeker lekker en ja de hoes ook!

avatar van Guinness1980
Ik zie zojuist dat het album (eindelijk) op Sporify staat.