Yori Swart - Yori Swart (2012)

Label: Ysplaat

1. Rest Your Eyes (4:10)
  2. I Say Nothing (3:53)
  3. Secretly Sleeping (3:45)
  4. Make Me Stay (4:57)
  5. Complacency (4:44)
  6. Oh Lord (4:36)
  7. Give You All (4:28)
  8. Feathers (4:36)
  9. Weeping Willows (3:58)
  10. Come on Over (5:10)
avatar van Editoor
Waar moeten we haar van kennen?

avatar van da dude
Ehrm.... Grote prijs 2011 winnares? DWDD? Nu op de luisterpaal?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Als toevoeger heb je de verantwoording tegenover een plaat om hem dan toch in ieder geval één keer geluisterd te hebben als je daar de mogelijkheid toe hebt - vind ik.

Zo heb ik dit album al een goed aantal keer beluisterd op de welbekende luisterpaal en eigenlijk is het wel aardig, maar niet echt goed.

Yori Swart weet redelijk eigen geluid voort te brengen, maar zweeft een beetje in regionen die ik lang niet spannend genoeg vind; dit geldt overigens voor het gros van de Nederlandse producties. Hoewel bewierrookt als groot talent, onder andere na het winnen van de Grote Prijs, zie ik ook voor haar niet de grootse toekomst die vele winnaars van die prijs wordt toegedicht.

Muzikaal is het allemaal behoorlijk tam en braafjes, kwam zang ben ik geen fan van haar stem en alleen tekstueel blijft het album redelijk overeind.

Sommige platen zijn leuk om te luisteren op luisterpaal, maar niet leuk genoeg om in de kast te hebben;

2.5*

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prima plaat deze, Yori heeft een erg goeie stem die ergens tussen Ilse deLange en Sheryll Crow ligt. Dat zijn ook de associaties die ik krijg bij het beluisteren van deze cd.