Fancy - Hit Party (1998)

1 stem

Duitsland
Label: BMG

1. Flames of Love [Bass Up Version] (3:16)
  2. Blue Eyes & a Broken Heart (3:11)
  3. Fools Cry (3:56)
  4. Slice Me Nice (4:11)
  5. Bolero (4:06)
  6. Lady of Ice (4:08)
  7. When Guardian Angels Cry (4:01)
  8. Chinese Eyes (3:56)
  9. C'est La Vie (3:52)
  10. No More Sin (3:14)
  11. Cool Jerk (3:17)
  12. Running Man (3:11)
  13. Deep in My Heart (2:58)
  14. Déjà Vu (4:08)
  15. Promised Land (3:59)
  16. Magic of Your Mind (3:04)
  17. To the Music Hit-Makers, Part 1 (4:22)
  18. Back for Good [Karaoke Version] (3:22)
  19. Flic Flac (4:40)
  20. Flames of Love '98 [MC's Radio Mix] (3:44)
avatar van BlauweVla
Dit is een mooie compilatie, die de jaren 80 disco fox verbindt met het jaren 90 euro house achtige geluid.
Sommige stukken zijn bijna als het origineel, zoals "Flames of Love [Bass Up Version]", met, zoals de titel al zegt, meer bas. Ook een "Slice Me Nice" en "Bolero" wijken weinig af.
"Running Man" en bijvoorbeeld "C'est La Vie" zijn voorzien van een remix, iets minder jaren 80 klinkend, maar goed gedaan. Als je een complicatie zoekt met louter originele stukken, zijn die er ook wel, of de originele albums opsnorren ergens. Het had misschien duidelijker op de hoes mogen staan hoe het zit, het staat wel achterop het boekje, waar alle titels een jaren 90 jaartal eronder hebben staan.
Dit album heeft eigenlijk het eerste gedeelte als oude krakers (vaak enigszins in een nieuw jasje dus) en als tweede gedeelte het jaren 90 geluid, dat ook succesvol gedaan is door bijvoorbeeld Pet Shop Boys. Dus het 'lied' wordt niet uit het oog verloren, het is nog steeds allemaal verwant aan goede popmuziek. Dat gaat dan weer wat minder op voor het zowat bijna helemaal instrumentale en bonkende housenummer "Flic Flac", dat aardig lijkt op L.A. Style's "James Brown Is Dead" en de andere bonus track "Back for Good [Karaoke Version]", waar ik geen gezongen versie van ken trouwens. "Magic of Your Mind" is als een op ieder moment te onderbreken circus nummer, dat best gebruikt kan zijn door de vrienden van Fancy; Siegfried & Roy (Fancy leverde aan hun muziek is bekend).
Wat me bevalt aan dit schijfje, is dat er weinig gebruik gemaakt is van rappers (alleen op "Flames of Love '98 [MC's Radio Mix]") dat zoveel stijlgenoten nodig vonden met hun remixen. Nee wat dat betreft zit het hierop wel snor, al is het dus niet per se geschikt voor Italo puristen. Voor andere: goede plaat, die meerdere kanten laat horen van Fancy.