Alphawezen - En Passant (2004)

Duitsland
Electronic / Pop
Label: Holophon

1. Chance Destination (4:48)
  2. Speed of Light (4:09)
  3. Rain (5:59)
  4. In the Beginning (1:57)
  5. Welcome to Machinarchy (4:11)
  6. I Like You (3:39)
  7. Sommerzeit (5:15)
  8. En Passant (5:25)
  9. White Noise (3:53)
  10. Prothétique de Cerveau (3:50)
  11. Wald2 (9:22)
  12. Speed of Light [Godart String Version] (2:49)
avatar van tovenaar
De eerste 3 tracks van dit album klinken als een lekkere Swirl (zonder kiwi, maar mét mango) onder een lekker zonnetje in het groene park. Lekker fris, lekker luchtig, mooie vrouwen, zonnebrilletje op, potje frisbeeën, etc.

Soms valt het album nét iets te vaak in het normalere en saaiere electro/pop-gebeuren (luister Welcome to Mach..., maar die dipjes zijn vaak maar van korte duur. De track die op het dipje volgt: Sommerzeit, is er namelijk weer 1 voor in het park.

Kortom: gewoon weer een zeer degelijk album van Alphawezen, maar soms net iets te poppy en electro.

avatar van Onderhond
Mee eens, vooral Speed Of Light is zo uberlief .

Dat electrogedoe en fout voicesample filtertje (vocoder?) had niet gehoeven, maar dat zijn inderdaad kleine stukjes. 4*

avatar van cichlisuite
tovenaar schreef:

genoeg
ga er snel achteraan

avatar van Onderhond
En inderdaad, die Welcome To Machinary lijkt wel een Vive La Fête track. Vreselijke vocals, en het meisje heeft nog zo'n mooie stem.

Verwacht trouwens geen gepruttel cichlisuite, dit is eerder electronic/pop

avatar van tovenaar
Inderdaad , even 'pop' toegevoegd bij de genres. Ik heb geen idee of dit in je straatje ligt cichlisuite, ken je het andere album (apres midi) van Alphawezen?

Onderhond schreef:

die Welcome To Machinary lijkt wel een Vive La Fête track.

Daar moest ik ook aan denken! Érg jammer dipje.

avatar van cichlisuite
tovenaar schreef:

nope ik laat mij compleet verrassen, een mooie vrouwensstem kan wonderen doen in mijn muziekbeleving.

avatar van Goodfella
Eens met bovenstaande heren. Speed of Light en Rain zijn m'n absolute favorieten. Als die computer in Het Ketelhuis z'n ding had gedaan waren dát onder meer de klanken geweest die de sfeer in de bar tijdens Dejima hadden bepaald.

Die standaard trackjes in het midden zijn weliswaar te luisteren, maar zorgen er ook voor dat deze cd minder constant is dan Apres Midi. Meer uitschieters, maar ook meer dipjes dus. Komt uit op dezelfde 4*

Electro_
Wat is I Like You een geweldig nummer zeg. En Welcome to Machinarchy lijkt inderdaad wel op een VLF-track, maar laat ik dat nou nét geen probleem vinden. 4,5*