The Wallflowers - Bringing Down the Horse (1996)

Label: Interscope

1. One Headlight (5:13)
  2. 6th Avenue Heartache (5:37)

met Adam Duritz

3. Bleeders (3:41)
  4. Three Marlenas (4:59)
  5. The Difference (3:50)
  6. Invisible City (4:48)
  7. Laughing Out Loud (3:39)
  8. Josephine (5:09)
  9. God Don't Make Lonely Girls (4:49)
  10. Angel on My Bike (4:22)
  11. I Wish I Felt Nothing (5:02)
avatar van musicfriek
Mijn eerste kennismaking met deze band. One Headlight is een fantastische single. De stem van Jakob Dylan lijkt gewoon eng veel op die van zijn pa, Bob. Alleen hij gebruikt het in een ander genre. Benieuwd of iemand deze band kent hier.

avatar van rkdev
Topper van deze plaat is "6th Avenue Heartache" met Adam Duritz van Counting Criows. Briljant nummer. Ook de single "One Headlight" is erg goed.

avatar van Ronald5150
Dit is een van mijn favoriete platen uit de jaren 90. "Bringing Down the Horse" van The Wallflowers is een energieke mix van rock en pop. De band wordt aangevoerd door Jakob Dylan, ja de zoon van. Zijn hese stem draagt bijna elk liedje en daarnaast zit het muzikaal ook heerlijk in elkaar. Mooi gitaarwerk en het regelmatige gebruik van het orgeltje, vooral in opener "One Headlight" is echte toevoeging aan het bandgeluid. "One Headlight" is echt een pareltje. Wat een geweldige song over steun, liefde, pieken en dalen. Prachtig verwoord met die metafoor "We can make it home with one headlight". Verder springen de energieke rocksongs "The Difference", "Laughing Out Loud" and "God Don't Make Lonely Girls" eruit. Jakob Dylan is een echt talent, en de appel valt niet ver van de boom zullen we maar zeggen.

Tomio
Een produktie van T-Bone Burnett staat garant voor kwaliteit, dat blijkt ook weer uit dit album. Jakob Dylan schreef alle nummers en wist hier voldoende variatie in te brengen.
Zo komt "Three Marlenas" heel dicht bij het repertoire van zijn vader, terwijl "God Don't Make Lonely Girls" zowel muzikaal als tekstueel uit de pen van Ryan Adams had kunnen komen.
"I Wish I Felt Nothing" doet weer bij flarden denken aan Link Wray's album "Mordical Jones".
Al met al een fijne plaat, die je moeiteloos elk uur van de dag kunt beluisteren.

avatar van Twinpeaks
Voor mij een beetje vergeten album , terwijl ik One Headlight altijd erg hoog had zitten. In mijn beleving had Springsteen hier ook iets mee te maken. Heerlijke plaat en Jakob Dylan is een prima songwriter. Op Amerikaanse leest geschoeide rock met het gebruikelijk geloof ,hoop en liefde thema. Aansluitend bij het repertoire van vaderlief. 4 en halve ster .