The Wallflowers - Red Letter Days (2002)

Label: Interscope

1. When You're on Top (3:57)
  2. How Good It Can Get (4:14)
  3. Closer to You (3:19)
  4. Everybody Out of the Water (3:45)
  5. Three Ways (4:21)
  6. Too Late to Quit (3:57)
  7. If You Never Got Sick (3:46)
  8. Health and Happiness (4:06)
  9. See You When I Get There (3:12)
  10. Feels Like Summer Again (3:50)
  11. Everything I Need (3:40)
  12. Here in Pleasantville (3:45)
  13. Empire in My Mind * (3:32)
avatar van dynamo d
Waarom heb ik hier al zo lang niet naar geluisterd? Onbegrijpelijk! The Wallflowers verdienen beter en zeker ook meer dan 3 stemmen. The Wallflowers zijn geformeerd rondom Jakob Dylan. Inderdaad, de zoon van Bob. Alle nummers zijn door Jakob Dylan geschreven.

Red Letter Days is een uitstekend album met als hoogtepunt het nummer 'How Good It Can Get'. Een nummer met een pakkende melodie, waarbij je gauw gaat meezingen. Verder staan er een paar lichtere nummers op zoals het prachtige 'Three Ways' en 'Here in Pleasantville'. Op laatstgenoemde is ook een strijkarrangement aanwezig. Verder staan er nummers in meer pop-stijl op zoals Too Late to Quit en If You Never Got Sick en rocknumers zoals Everybody Out of the Water en Everything I Need. Een mooi vrolijk nummer vind ik 'See You When I Get There'.

Lijkt Jakob op Bob? Niet helemaal maar qua stemgeluid op een paar nummers wel, nl. op 'When You're on Top' en 'Feels Like Summer Again'.

Ik heb trouwens de qua geluid schitterende SACD-versie (surround sound), maar daarop staat niet het nummer 'Empire in My Mind'.

Al met al een geweldig goed album en ook voor andere MuMe-ers denk ik de moeite waard. Mijn beloning: 4,5*

avatar van musicfriek
Ik had deze band ook al een tijd in de gaten. Met name One Headlight is een prachtig nummer (van een eerder album) en ik vind zijn stem erg op die van pa lijken soms

Thanks dynamo, ik ben nu nog meer benieuwd naar de van de muziek van deze band

avatar van dynamo d
musicfriek schreef:

Thanks dynamo, ik ben nu nog meer benieuwd naar de van de muziek van deze band

Ja, stem is van tijd tot tijd onmiskenbaar een Dylan stem, maar muziek is toch een tikkeltje "jeugdiger" dan muziek van pa. Althans zo beleef ik dat.