Ballads for Trumpet (1996)

1 stem

Duitsland
Jazz
Label: Jazz Colours

1. Digby Fairweatherl - Georgia on My Mind (3:30)
  2. Joe Newman - Gee Baby, Ain't I Good for You? (4:12)
  3. Rocky Boyd - Stella by Starlight (5:16)
  4. Duke Pearson - Friday's Child (6:32)
  5. Howard McGhee - I'll Wind (4:40)
  6. Ray Nance - Don't Blame Me (2:51)
  7. Wild Bill Davison - Memories of You (4:58)
  8. Buck Clayton - I Can't Get Started (4:05)
  9. Charles Tolliver - Peace with Myself (9:41)
  10. Ruby Braff - You've Changed (4:38)
  11. Digby Fairweather - Lover Man (4:34)
  12. Digby Fairweather - Mood Indigo (3:41)
avatar van Paulus_2
Dit is de muziek die je wilt horen; 's avonds laat in de auto over regenachtig asfalt, of thuis bij een intiem etentje.
Blijkbaar is de import routine in staat om de artiesten van op deze verzamelaar, die worden worden vermeld bij de tracks, te linken aan hun soloalbums of aan de albums waarop ze met andere muziek maken. Interessante eigenschap; nu kun je dus doorklikken naar ander werk van een muzikant en bekijken wat forumleden eventueel van de betreffende artiest vinden.

Dit album zal je leuk vinden als je van de door mij beschreven stemming houdt. Over de artiesten zelf weet ik niets te melden.
De CD is goed verkrijgbaar, als je even op het internet zoekt.
CD Universe weet er nog het meest over te vermelden.

Over de muziek op de CD:
De uitvoering van deze ballads is eigenlijk perfect te noemen. Deze stijl van spelen kan natuurlijk geen bijna-valse noten of mindere timing verdragen. Zelfs jazz haters zullen moeten toegeven dat hier gevoelige snaren worden geraakt. De muziek zelf varieert van "mainstream" tot "modern".

ik geef hem 4.5 sterren