Patrice Rushen - Straight from the Heart (1982)

R&B / Funk
Label: Elektra

1. Forget Me Nots (4:46)
  2. I Was Tired of Being Alone (3:53)
  3. All We Need (5:55)
  4. Number One [Instrumental] (4:59)
  5. Where There Is Love (3:12)
  6. Breakout! (4:07)
  7. If Only (3:24)
  8. Remind Me (5:19)
  9. (She Will) Take You Down to Love (4:25)
  10. Forget Me Nots [12" Version] * (7:18)
  11. Breakout! [12" Version] * (5:49)
  12. Number One [Instrumental] [12" Version] * (6:48)
  13. Forget Me Nots [Single Version] * (4:10)
  14. Breakout! [Single Version] * (3:39)
avatar van sq
sq
Met openingsnummer dat het origineel is van het latere ´Men in Black´ uit the Will Smith film.

avatar van Madonna
Ja en George Michael heeft het in het nummer "Fast Love" als sample gebruikt.

Nummer 2 hoorde ik laatst in VakZuid te A'dam in een heel modern jasje. Klonk echt goed, heelijke dansplaat.

-3.5-

avatar van PaulieWalnuts
sq schreef:

Ja,

die "Trackmasters" (producers) wisten de oldies wel te vinden. Ongelooflijk zo hard ze nummers gejat hebben op die Will Smith cd. Gewoon rechtstreeks gekopieerd.

Dit is het beste album van Patrice Rushen.

avatar van Reijersen
Vermakelijk album van Patrice Rushen. Overduidelijk inderdaad, het gesample van de topper Forget Me Nots.
Vind het echt zo'n album dat heerlijk opstaat en lekker wegluisterd.

RedLightCityBoy
Where There Is Love heeft een prachtige baslijn en opbouw.
Q-Tip sampelde het later voor Temperature's Rising van Mobb Deep, echt prachtig.

RedLightCityBoy
In de jaren '70 en '80 was Patrice Rushen verantwoordelijk voor een lange waslijst aan smooth-disco-funk nummers. Zij was ook een van de grondleggers van de huidendaagse R&B. Patrice Rushen was een soort Alicia Keys, maar dan een aantal jaren terug.

Dit album is over het algemeen zeer aardig, en makkelijk in het gehoor liggend. Haar stem is soms zo zoet, vooral bij het begin van: ´Where There Is Love´ en ´Remind Me´, echt prachtig. Maar haar stem wordt zeker niet altijd optimaal gebruikt op dit album.

De producties zijn voor 50% dik in orde, maar soms is het iets wat standaart, en dat is vaker het geval bij dit soort R&B albums.
Maar dat maakt deze plaat niet ineens zwak, want aan het totaalplaatje heb ik eigenlijk vrij weinig te klagen.

avatar van principal2000
Ik ben best wel een sucker voor de jaren '80 (understatement). Dit album ademt toch wel vooral r&b uit die periode uit. Patrice heeft inderdaad een aangename, lieve stem. Muzikaal is het lekker; niet extreem spannend, maar aangenaam. Naast de 2 eerder genoemde samples, hoorde ik in Remind Me zowel R. Kelly (Born Into The 90's van het gelijknamig album) als Heavy D. (Take Your Time van Nuttin' But Love). Puntje van kritiek is de speeltijd. Een instrumentale versie van een nummer en 3 (!) 12"-versies van nummers vind ik erg karig.

Al met al vind ik het een prettig album zonder in de buurt van een meesterwerk te komen.

avatar van kemm
Men weet wel wat men moet samplen, want dat zijn toch wel de beste nummers op dit album. Daarnaast kan ik een song als 'Take You Down To Love' wel enorm appreciëren, een warm, ingetogen brokje R&B. De rest van de LP overtuigt een stuk minder, maar kan er nog altijd wel mee door.

avatar van zinulzki
Ik heb het normaal gezien absoluut niet voor de afgelikte soul uit de jaren '80. Dit album kan ik echter wel best appreciëren. Op de beste momenten (Forget Me Nots, Remind Me) hoor ik waarom dit album platgesampled is. Scherpe breaks, lekker mellow georchestreerd en meer dan uitstekend gezongen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik weet niet hoe ik het uit moet leggen, maar ik vind dit album op een - vermakelijke manier - kitscherig. Straight from the Heart ken een lekker tempo en is eigenlijk in een adem te beluisteren, Patrice Rushen is niet de meest bijzondere zangeres maar vermaakt wel en de uptempo producties zijn uitermate dansbaar. Het zorgt er allemaal voor dat het, ondanks een wat mindere kwaliteit, een prima album is geworden. Number One ken ik volgens mij ook ergens van.

avatar van Verbston
kemm schreef:

Precies wat ook in mij opkwam na het beluisteren van dit album!

Goeie plaat. Luistert lekker weg. All we need is een geweldig nummer.

avatar van T.O.
Typisch album uit de gouden studio tijd, met productie en sessiemuzikanten van hoog niveau. Nadeel is dat het geheel af en toe wel iets te glad klinkt, maar Patrice Rushen is toch wel dermate getalenteerd dat er een aantal zeer sterke nummers overblijven. Hierbij bedoel ik met name 1,4,5 en 8: tracks die ik al eerder heb leren kennen, maar grappig genoeg allemaal op een verschillende manier.