Armageddon - The Money Mask (1989)

1 stem

Label: Talkingtown

1. The Money Mask (3:25)
  2. Mercenaries of Injustice (4:12)

met Joe Hasselvander

3. More Than Conquerors (4:02)
  4. Looking Out for You (5:45)

met Joe Hasselvander

5. The Ship of Changes (5:25)
  6. (Liberation from) Blazing Wasteland (3:49)
  7. Night Light (5:48)
  8. Giving It to You (4:27)
  9. The Judge (4:55)
  10. We're Outa' Here (4:04)

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Naar aanleiding van één of ander positief bericht op het internet of in de Aardschok heb ik dit album maar eens geleend, intrigerende hoes en het is een beetje mijn tijdperk. Ik was op zoek naar een album om voor te stellen in Het Metal Album van de Week. Wel even opletten want er bestaan meerdere groepen met deze naam! Deze vier Amerikanen zijn afkomstig uit Falls Church, Virginia.

Een eerste luisterbeurt leverde volgende aantekening op: “Doe ze dit niet aan.” Inderdaad, Metal Archives zegt Power Metal maar veel te traag ingespeeld om leuk te zijn. Deze leden zijn overtuigde Christenen en hun teksten weerspiegelen dit: zou White Metal geen betere benaming zijn? Pff, al die genrebenamingen. Elk zijn overtuiging en zolang ze mij met rust laten, is het allemaal goed voor mij. Alles is midtempo, met veel koortjes en enkele leuke gitaarsolo’s: Mercenaries of Injustice valt nog best mee alsook More Than Conquerors, alleen die koortjes zorgen voor zure oprispingen. Wat een bizar begin van Looking For You! Nu begint de kruisgang van Sir Spamalot: Stryper en Dokken drinken samen een Heineken in één of andere abdij op de tonen van The Ship of Changes. (Liberation From) Blazing Wasteland is een lichtpunt: lekker tempo, iets rauwere zang en geen koorknapen tijdens de chorussen. De volgende nummers zorgen enkel voor tandengeknars. We’re Outta Here is hun snelheidsmonster op dit album.

Los van hun thema’s die mij niet storen zou dit album veel beter kunnen: een paar snellere nummers, inventiever drumwerk en het weglaten van de honingzoete koortjes zou een positiever cijfer opleveren. Thank God that’s over and done with!