Birth of Joy - Life in Babalou (2012)

Label: Suburban

1. Smile (3:42)
  2. Code Red (4:58)
  3. Devil's Paradise (3:10)
  4. Not Much Time to Lose (3:40)
  5. Know Where to Run (4:11)
  6. Backstabbers (5:46)
  7. No Big Day Out (3:16)
  8. Magic (6:35)
  9. Fat Fish (3:06)
  10. Envy (6:09)
avatar van Gründafjørdøhur
Het is orgel-rock waarbij de invloeden van The Doors, Deep Purple e.d. volop aanwezig zijn.
Ik heb ze eenmaal live gezien en dat was één groot feest. Ik ben toch wel benieuwd naar dit album.

Ze hebben al eens een EP'tje uitgebracht die alleen digitaal te verkrijgen was.
Hier iets wat ze voor dit album gemaakt hebben: Birth Of Joy - Make Things ...

avatar van jassn
Dat is een prachtig lied, als heel het album van dit niveau is, dan wordt het een album voor in de jaarlijstjes

die EP staat trouwens op spotify en Code Red en Know Where to Run staan daar ook op, ook wel goede liedjes alleen iets minder van niveau.

avatar van Gründafjørdøhur
Ja, dat is echt een fijn nummer. Ik wist niet dat die nummers op Spotify stonden. Ik heb ze even gecheckt; erg lekker. Aan de hand van Code Red en Know Where To Run, snap ik niet waarom Make Things Happen er niet is opgezet.
Ik las trouwens dat ze morgenavond in DWDD staan.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Video bijgevoegd van Devil's Paradise .

avatar van heicro
Zojuist bij Dwdd. Ben onder de indruk.

avatar van Insignificance
Met als inspiratiebronnen The Doors, Canned Heat en MC5. Oké. Klonk best interessant, ja. Maar eens in de gaten houden..

avatar van Don Cappuccino
Na het zien van het optreden bij DWDD was ik zeer benieuwd naar het complete album. En dat is ook heel erg goed. Lekker opgefokte psychedelische orgelrock voor het grootste gedeelte. In Nederland wordt toch wel erg lekkere rock gemaakt door DeWolff, Shaking Godspeed, Automatic Sam en dan nu ook Birth Of Joy.

Life in Babalou is een heel gevarieerde plaat. Ze laten veel kanten van zichzelf zien en dat vind ik een pluspunt. Er is genoeg muzikaal vuurwerk maar een nummer als Magic is echt een psychedelisch werkje wat heel erg rustgevend is. Hele sterke nummers waarmee deze band wel eens erg bekend mee zou gaan worden. Als ze een keer in de buurt komen ga ik er zeker naar toe. Met een beoordeling wacht ik nog even maar dat is zeker niet lager dan 4 sterren. Life In Babalou is een debuutalbum om trots op te zijn.

avatar van nikon42
de vergelijking met de deuren is zeer begrijpelijk, het iets meer rauwe broertje van Dewolff

Gründafjørdøhur schreef:

Ze hebben al eens een EP'tje uitgebracht die alleen digitaal te verkrijgen was.
Hier iets wat ze voor dit album gemaakt hebben: Birth Of Joy - Make Things ...

Die EP bevat 9 nummers, ik heb albums met minder liedjes Overigens is die gewoon als cd te koop bij hun optredens.

Erg fijne en redelijk uitgebalanceerd album. Heb m nu al een tijdje op repeat staan en ik skip geen enkel liedje als die voorbij komt op mn mp3-speler. Live staat t ook als n huis. =)

Klinkt als DeWolff, erg gaaf!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Gisteren gewonnen bij popkwis marathon, ik wou dat ik vaker zulke prijzen zou winnen

Huh, hadden jullie wel prijzen?
Dan is dit inderdaad wel een leuke, denk ik.

avatar van vigil
Joost. schreef:
Klinkt als DeWolff, erg gaaf!

Ik snap de vergelijking maar Birth of Joy heeft nog meer energie en ook wat weer een "smerig" geluid.

avatar van IMPULS
Wat is het nummer Backstabbers toch lekker. Dat orgeltje in het midden. Stevig werk, dat afwisseling biedt. Composities boeien, de band is muzikaal prima, de leden kunnen het wel.

avatar van Brutus
Ik vind dit album een stuk minder dan het debuut.