Saxon - Heavy Metal Thunder - Live (2012)

Alternatieve titel: Eagles Over Wacken

Label: Militia Guard

1. Battalions of Steel (6:17)
  2. Let Me Feel Your Power (3:44)
  3. Lionheart (6:30)
  4. Strong Arm of the Law (4:50)
  5. Killing Ground (4:43)
  6. Metalhead (4:57)
  7. Wheels of Steel (6:48)
  8. Unleash the Beast (3:54)
  9. Dogs of War (2:52)
  10. Rock 'n' Roll Gypsy (4:38)
  11. Rock the Nations (4:43)
  12. Motorcycle Man (4:04)
  13. Forever Free (4:09)
  14. Solid Ball of Rock (5:29)
  15. Crusader (5:32)
  16. The Power and the Glory (6:26)
  17. Princess of the Night (4:21)
  18. Heavy Metal Thunder (3:45)
  19. Live to Rock (7:07)
  20. 747 (Strangers in the Night) (5:20)
  21. Stallions of the Highway (3:50)
  22. Denim and Leather (5:54)
avatar van Metalhead99
Ondanks de vele live platen die Saxon al heeft, kijk ik toch wel uit naar deze plaat.
Als ik het goed begreep is dit de enkele CD versie en is deze niet hetzelfde als de CD die bij de DVD zal zitten (volgens mij bevat die CD de opname van een optreden van vorig jaar).
Hier gaat het om het optreden dat ze in 2009 op Wacken gaven. De setlist mocht toen door de fans samengesteld worden.

avatar van Germ
Germ (crew)
Ik was daarbij, geweldig optreden. Saxon speelt regelmatig op Wacken maar het verveelt m.i. nooit.

avatar van B.Robertson
Ze spelen van alle albums een nummer met uitzondering van Destiny.
Al hun titelnummers komen voorbij en verder o.a. Rock 'n' Roll Gipsy van Innocence is no Excuse, Let Me Feel Your Power van The Inner Sanctum en Battalions of Steel van Into the Labyrinth. Het debuut staat erop met Stallions of the Highway maar er is geen plaats voor Destiny's Ride Like the Wind.

avatar van AstroRocker
Weer een prachtige live registratie van Saxon erbij! Hoogtepunten zijn er veel, Het intro met Battalions of Steel, Metal Head, Killing Ground, Dogs of war, Wheels of Steel.... Heerlijk album, goede productie. Ik geef 4 sterren.

avatar van Metalhead99
Saxon op hun best. De productie is geweldig, waardoor de kwaliteit van de nummers goed hoorbaar is. De mannen van Saxon waren bij dit optreden erg op dreef. Het enthousiasme is goed te horen, het publiek is uitzinnig en de mannen van Saxon spelen gewoon erg goed!
Door al die verschillende nummers van bijna alle Saxon albums is het een lekker variërende live plaat geworden. Hoogtepunten bestaan voor mij vooral uit de nummers die weinig/bijna nooit live worden gespeeld, zoals Metalhead, Lion Heart en Unleash the Beast, waarvan de laatste twee al eerder op een Saxon live album te horen waren (The Eagle Has Landed III). Verder klinkt Battalions of Steel hier ook geweldig. De klassiekers komen, zoals we van Saxon kunnen verwachten, weer uitstekend uit de verf.
Saxon is en blijft een geweldige live band en dat is op deze CD ook weer goed te horen. Een leuke plaat voor de liefhebbers.

avatar van Sebashuis
Ja top. Het duurde even voordat ik door had wat ik nou precies moest kopen om de complete set te krijgen. Ja natuurlijk had ik die 80euro editie niet uit mijn handen moet laten glippen maar achteraf praten is altijd makkelijker. Voor nu is het DVD + 2CD Glasgow geworden en ik heb de Wacken show dus op DVD maar niet op CD .

Klinkt natuurlijk raar maar ik vind vooral die bonus 2 CD Glasgow live echt erg goed. Opgenomen op de Call to Arms tour en de registratie bevestigd de, blijkt nu dus, goede productie van Call to Arms. Het lijkt net alsof je gewoon naar de studio plaat zit te luisteren alleen zijn de gitaren hier en door nog net wat scherper. Heerlijk dus en een goede aanvulling op Call to Arms. Daarbij komt ook I've Got to Rock to Stay alive erg goed uit de verf.

Ik ga nog eens even goed luisteren naar de rest. En hulde aan Saxon voor het feit dat Travellers in Time erop staat

avatar van Sinner
Tjonge jonge - dat was wel een behoorlijke lading live materiaal dat werd losgelaten op de fans. En nog vind ik het zelf ook ontzettend jammer dat ik ook die set van 80 euro niet in handen heb - moet het dus zelf doen met de DvD+2cd en de 2cd. Om toch maar zo compleet mogelijk te zijn. Het blijft geweldig dat een Biff Byford na dik 30 jaar nog steeds met dergelijk enthousiasme en met zoveel energie op een podium weet te staan en datzelfde geld voor de rest van de band. En wat een geweldige setlist - ik vind het erg moeilijk om te kiezen tussen de Glasgow show en de Wacken hoogtepunten maar ... vooruit dan - op deze staat 'Power and the Glory' en dat blijft toch mijn favoriete Saxon nummer dus vandaar. Voor mij is deze hele bundeling (dus alle versies in combinatie) absoluut het beste wat er live te verkrijgen is van Saxon - en ik zou zelfs bijna zeggen misschien wel bij het beste wat er op live gebied van eender welke band te verkrijgen is.

avatar van AstroRocker
Zojuist nog eens de DVD gezien. Het blijft een fraaie registratie van dat Wacken optreden. Ik doe er een halve ster bij

avatar van viking1
Prachtig live album vol hoogte punten.
Sterke productie en wat en set list om je vingers bij af te likken!
Van bijna alle albums wat nummers!
En wat zijn ze live geweldig.
Absolute aan rader.
En om 't geld hoef je het niet te laten,laast voor 11 euro deze sterke topper gekocht!

avatar van B.Robertson
This version has the fans choice setlist (Wacken 2009) which is only available on this and the 2LP set in audio format. Other versions have the Glasgow show from 2011. Confusingly the fan choice setlist is also included in the D2C box but on DVD - Discogs notes bij de 2CD.

Verwarrende uitgavehistorie. Zit zelf naar die Glasgow show te luisteren van de DVD/CD en die klinkt meer dan goed. Saxon biedt kwaliteit maar bijkomend effect van al die livealbums is dat menig studioalbum na Solid Ball of Rock in de vergetelheid raakt omdat men het beste werk veelal toch wel live speelt. Na het succesvolle concert afgelopen keer in Hedon, heb ik een stuk of vijf studioalbums met Doug Scarratt gedraaid en val vooral terug op livealbums vanaf The Eagle Has Landed Part II.