De Lirium's Order - Veniversum (2012)

1 stem

Finland
Label: DLO (I)

1. Autistic Savant (6:35)
  2. .44 (6:39)
  3. Maximum Sentence (5:36)
  4. Seppuku (4:18)
  5. The Gravity of Crime (3:30)
  6. Schizophrenic (4:36)
  7. My Kingdom from Baekdu (4:44)
  8. The Aftermath (5:01)

met Lars Eikind

avatar van Don Cappuccino
Dit wordt het eerste album met YouTube-drumsensatie Ukri Sovilehto. Ik volg deze drummer al een tijdje en ik heb al een nummer gehoord (.44) en dat klonk erg goed. Ik hou dit album in de gaten....

avatar van Don Cappuccino
Ik heb het album eindelijk gehoord en dat viel zeker niet tegen. De band brengt tot in de puntjes uitgevoerde technische Death Metal. De grunt is lekker stevig maar de cleane zang is echt zwaar middelmatig. Die mag de volgende keer achterwege gelaten worden.

Vooral het gitaarwerk is om van te smullen. De band probeert veel variaties in zijn composities te stoppen maar dat kan af en toe een beetje te veel van de hak op de tak worden. Toch is Veniversum een plaat die zeker gehoord mag worden. 3,5 ster.