John Cena & Tha Trademarc - You Can't See Me (2005)

Label: Columbia

1. The Time Is Now - (2:58)
  2. Don't Fuck with Us (3:24)
  3. Flow Easy (3:47)

4. Right Now (3:47)
  5. Make It Loud (4:20)
  6. Just Another Day (3:58)
  7. Summer Flings (3:35)
  8. Keep Frontin (4:13)

met Bumpy Knuckles

9. We Didn't Want You to Know (4:16)
  10. Bad, Bad Man (3:31)

11. Running Game (3:52)
  12. Beantown (3:47)

met Esoteric

13. This Is How We Roll (4:09)
  14. What Now (4:30)
  15. Know the Rep (2:59)

met Bumpy Knuckles

16. Chain Gang Is the Click (3:52)
  17. If It All Ended Tomorrow (4:30)
  18. The Underground * (4:04)
Zeer goede hip hop cd van de WWE kampioen.

avatar van bennerd
Inderdaad goede hip hop, af en toe een beetje saai, maar een liedje als "Know the Rep" maakt natuurlijk veel goed.

Erg lekkere cd, veel beter dan verwacht.
Cena heeft een aangename flow, beats zijn niet altijd super maar nergens vervelen of irriteren ze. Het enige dat ik hiervan kende was Cena's entrance theme, die vond ik altijd erg vet, maar ook een track als bijv. Keep Frontin' is erg lekker.

Vet cd'tje voor af en toe eens tussendoor te draaien, al duurt hij ruim een uur.

avatar van ASman
Veel en veel beter dan ik had gedacht van Cena. Tekstueel bij momenten dik in orde, maar Cena bewijst ook nog eens echt goed te kunnen rappen. Moet zich meer concentreren op de muziek in plaats van op zijn acteercarrière.

avatar van fabblwaps
Beantown (John Cena + East Coast Avengers)

John Cena heeft samen met Trademarc een erg leuke CD gemaakt, Trademarc heeft gewoon een erg goede flow en Cena doet het vooral op de rustige tracks erg goed.
Je merkt wel dat Trademarc een betere rapper is, maar Cena is ook zeker niet slecht.

avatar van KILLERBEE99
Erg leuke CD van Cena en Trademarc,

Mijn 4 top tracks: The Time Is Now, Right Now, Keep Frontin' en If It All Ended Tomorrow

avatar van Yestsida
Na lange tijd deze nog eens opgezwierd!

Al zo lang ik me kan herinneren heb ik wel enige affiniteit met pro wrestling (entertainment). Als kind keek ik graag naar WCW, later nam WWE het stokje over en jaarlijks kocht ik ook die videogames. Er zijn weinig worstelaars die de hoogtes van John Cena bereikt hebben, een echte fan ben ik nooit geweest van deze rappende worstelaar maar hij is altijd wel leuk geweest. Hij heeft natuurlijk het rapper-persona gehad als persoonlijkheid tijdens de shows en met Basic Thugonomics en de opener van dit album (The Time Is Now) zorgde hij voor zijn eigen entrance-songs. Het bleek dat John Cena als rapper heel wat meer was dan een typetje maar dat de beste man ook een serieuze artiest is!

Elk nummer is een collaboratie met zijn neef Tha Trademarc, iemand dat ik buiten dit album niet ken. Behalve de neven is Bumpy Knuckles(/Freddie Foxxx) zelfs vier keer te horen op You Can't See Me en Esoteric ook eenmaal, toch niet de minste namen in de underground scene. Het gros van dit album is geproduceerd door de (voor mij) onbekende Chaos & Order maar niemand minder dan Jake One heeft hier ook producties op! De klassieker The Time Is Now, Just Another Day, We Didn't Want You to Know, Know the Rep en Chain Gang Is da Click zijn van zijn hand.

John Cena en Tha Trademarc zelf zijn ook absoluut geen onverdienstelijke rappers wat You Can't See Me een beter album maakt dan dat je zou denken, heel wat minder commercieel dan dat je van namen als John Cena en WWE zou verwachten zelfs (nogmaals: kijk ook naar Jake One en de gastartiesten). Tha Trademarc heb ik persoonlijk altijd wat kleurloos gevonden maar storen doet hij zeker niet, hij flowt samen met zijn veel bekendere neef over prima en lichtelijk simpele producties. Geen lelijke/foute R&B-refreintjes, twee leuke MC's die er zin in hebben, pompende beats die veel sample-werk bevatten en best aanstekelijke refreinen waar Cena toch een talent voor heeft.

Mijn favorieten zijn altijd al The Time Is Now, Don't Fuck with Us, Just Another Day, Summer Flings, We Didn't Want You to Know, Running Game, This Is How We Roll en Chain Gang Is da Click geweest.
Er is echter één nummer dat er voor mij met kop en schouders uitsteekt en dat is de single Right Now, een nummer dat na al die jaren nog steeds veel voorbij komt ten huize Avonds. Heerlijke feel-good videoclip heeft dat nummer ook, je wordt er gewoon vrolijk van.

Hierna hebben we John Cena niet veel meer horen rappen en dat vind ik best jammer. In 2014 had hij voor de game WWE 2K15 wel twee nummers uitgebracht met Wiz Khalifa (All Day en Breaks) al klinken die wel héél wat commerciëler dan dit debuutalbum. Maar tegen een follow-up van dit album, al dan niet met Tha Trademarc, zou ik geen nee zeggen!

Geen slechte rappers, ook geen top-rappers, maar gewoon erg solide wat mij betreft.