Simian Mobile Disco - Unpatterns (2012)

Dance / Electronic
Label: Wichita

1. I Waited for You (4:30)
  2. Cerulean (6:48)
  3. Seraphim (3:49)
  4. A Species Out of Control (5:18)
  5. Interference (6:39)
  6. Put Your Hands Together (7:20)
  7. The Dream of the Fisherman's Wife (5:00)
  8. Your Love Ain't Fair (5:10)
  9. Pareidolia (6:55)
  10. Everyday * (5:34)
Hier te beluisteren:

Simian Mobile Disco ? Unpatterns: exclusive album stream | Music | guardian.co.uk

En ik moet zeggen... I like what I'm hearing!

avatar van Boris1
En nu ook op de 3voor12 luisterpaal....

Al beluisterd op MixMag, en iets minder legaal bemachtigd, pracht van een plaat. 4.5/5

Hoe klinkt ten opzichte van de vorige? Ik vind het wel leuk om iets meer te lezen...

herman, dit is een geweldige review die mijns inziens de plaat perfect samenvat:

Unpatterns | XLR8R

Voorlopig plaats ik een score van 4.5, maar ik neig sterk naar de volle 5

Ik vind dit echt een topplaat. Aangezien ik ze ge-preorderd heb, ligt ze normaal gezien morgen in de bus. Dus het kan zijn dat ik mijn score nog aanpas als ik de plaat op hoge kwaliteit beluister, maar ik denk niet dat dat naar beneden zal zijn.

Waarom is deze plaat nu zo goed? Wel, ten eerste is de productiekwaliteit enorm hoog. Bovendien zijn de nummers gewoon echt strak en goed afgewerkt. Elektro, techno, tech house, minimal, ... je kan het allemaal wel terugvinden in dit album. Unpatterns klinkt eigenlijk ook redelijk clubby en underground en verschilt op dat vlak wel van bijvoorbeeld Temporary Pleasures. Minder vocals ook.

Kortom: toppertje. Beter dan Temporary Pleasures en Delicacies (en die twee waren nu ook niet echt slecht te noemen).

Dat maakt dan wel weer benieuwd. De oude hits waar ze naar linken vond ik ook fantastisch destijds.
Zal er deze week eens voor gaan zitten.

Clip voor Pareidolia: YouTube - Simian Mobile Disco - Pareidolia

Samenvatting: Zeven minuten durende dansbare waanzin.

avatar van Mjuman
Een prettig album, met een goede flow, luistert lekker weg en de zang zakt er ook goed in - kortom, fijne zomerschijf die ik beter kan waarderen dan de vorige worp.

avatar van dacide
Ik vind dit echt een dijk van een album...
Erg goed luisterbaar... goede producties. Mooi afgewerkt. Goeie vibe. Gewoon top!

Denk stiekem wel een van de betere van hun.

Voor nu 4 sterren

avatar van 128bpm
Luister dit album regelmatig op de fiets of tijdens het uittikken van onderzoeken. Gewoon een lekker achtergrondmuziekje en het tot nu toe sterkste album van Simian Mobile Disco!