Robert Lockwood, Jr. - Plays Robert and Robert (1982)

Alternatieve titel: Ramblin' on My Mind

1 stem

Blues
Label: Black and Blue

1. Ramblin' on My Mind [Take 2] (2:50)
  2. Kind Hearted Woman (3:03)
  3. Walkin' Blues [Take 2] (2:35)
  4. I'm a Steady Rollin' Man (3:24)
  5. Sweet Home Chicago [Take 3] (2:59)
  6. Little Queen of Spades (3:55)
  7. Western Horizon (3:45)
  8. She Is Little and Low (3:49)
  9. Little Boy Blue [Take 2] (3:12)
  10. Lockwood's Boogie (2:41)
  11. Take a Walk with Me [Take 2] (2:59)
  12. See See Rider (5:14)
  13. Sweet Home Chicago [Take 1] (2:26)
  14. Ramblin' on My Mind [Take 1] * (2:47)
  15. Walkin' Blues [Take 1] * (2:38)
  16. Take a Walk with Me [Take 1] * (3:28)
  17. Little Boy Blue (False Start) * (1:06)
  18. Little Boy Blue [Take 1] * (3:08)
  19. Sweet Home Chicago [Take 2] * (2:28)
avatar van spinout
In de film Crossroads gaat Ralph Maccio op zoek naar verloren liedjes van Robert Johnson. Hij had gewoon Lockwood moeten raadplegen, want die kende ze wel, nl. Little Boy Blue en Take a Walk with Me. Tenminste, dat is het verhaal. Het zou goed kunnen, want Lockwood was de stiefzoon van Robert Johnson en Johnson zou natuurlijk na zijn laatste plaatopnamen in 1937 nog nieuwe nummers gecomponeerd hebben, die Lockwood overgenomen zou kunnen hebben en voor zijn eigen nummers door hebben kunnen laten gaan. We zullen het nooit weten. Wat ik wel weet is dat Lockwood wel raad weet met de nummers van Johnson op dit album, al kan hij die intensiteit nergens ten toon spreiden, die zo eigen was aan Johnson. Dit was één van mijn eerste bluesplaten die ik gekocht heb, maar ik zag hem nu pas op MuMe staan. Een aanrader als je goed klinkende countryblues wil luisteren zonder ruis en gekraak.