Emperor - Emperor / Wrath of the Tyrant (1998)

Noorwegen
Label: Candlelight

1. I Am the Black Wizards (6:16)
  2. Wrath of the Tyrant (4:14)
  3. Night of the Graveless Souls (3:10)
  4. Cosmic Keys to My Creations & Times (6:22)
  5. Introduction (1:10)
  6. Ancient Queen (3:16)
  7. My Empire's Doom (4:31)
  8. Forgotten Centuries (2:49)
  9. Night of the Graveless Souls (2:54)
  10. Moon Over Kara-Shehr (4:23)
  11. Witches Sabbath (5:40)
  12. Lord of the Storms (2:08)
  13. Wrath of the Tyrant (3:56)
avatar van Eddie
Emperor als ongepolijste ruwe diamand. De genial muziek van deze band is al hoorbaar maar door het erbarmelijk slechte geluid alleen voor de echte blackmetal liefhebber te waarderen. Op deze plaat bevind zich overigens wel het beste Emperor nummer dat er is "night of the graveless souls" 4.5* met een ster mindervor het slechte geluid. 3.5*

bennerd
Misschien een domme vraag, maar hoe komt het dat Wrath of the Tyrant er 2 keer opstaat?

avatar van Dirtpride
Vooral de eerst deel van cd is echt van top niveau, jammer dat het tweede deel van het album echt gewoon een verschrikkelijke productie kent. Night of the graveless souls is met stand de beste blackmetal nummer OOIT gemaakt!

avatar van Eddie
bennerd schreef:

Dome vragen bestaan niet

Dat komt omdat het eigenlijk twee platen zijn die in een heruitgave op eeb cd zijn geperst, Het is de debuut plaat, en een latere Mini CD (de eerste 4 nummers)

bennerd
Eddie schreef:

Dome vragen bestaan niet

Dat onthou ik

Eddie schreef:

Ok, bedankt.

De kwaliteit is werkelijk waar belabberd, nu is dit natuurlijk 'kvlt ende nekrogrimm' en vind ik slechte kwaliteit soms best pakkend maar dit gaat te ver. Zonde, want de nummers hebben zeker wel potentie.

avatar van Von Helsing
Oorspronkelijk uitgebracht in 1992 (het album) en 1993 (EP), dus rond de tijd dat drummer Faust een homosexueel in Lillehammer doodstak en hiervoor 13 jaar moest brommen.

Op zich is dit product troep ware het niet dat dit een heuze black metal klassieker is. En dus eigenlijk ook weer verplichte kost.

avatar van Edwynn
De Wrath Of The Tyrant LP is dan ook eigenlijk een 4 sporen demo opname die opnieuw is uitgebracht. De eerste 4 nummers verschenen eerder op de split LP met Enslaved.
Het is zonder meer interessant om de evolutie van een band als Emperor eens onder de loep te nemen.
Met deze release kun je enkele nummers van Wrath Of The Tyrant (Night Of The Graveless Souls en Wrath Of The Tyrant) naast de Emperor versies leggen.
Je kunt wel enkele flarden van de genialiteit van Emperor ontwarren uit de demopnamen als je je door het geluid heenbijt.
Van de eerste 4 nummers (de Emperor e.p.) vind ik de versies van Cosmic Keys en I Am The Black Wizards beter dan de uiteindelijke versies die op Nigttime terecht zijn gekomen.

avatar van Edwynn
Eigenlijk ben ik er voorstander van om deze release als verzamelaar te markeren. Want het is een compilatie van de Emperor EP en de Wrath Of The Tyrant demo. En die verzamelaar kwam voor het eerst op de markt in 1998 via Candlelight en heeft deze hoes.

De afbeelding hierboven staat op de binnenhoes. Wat we daarnaast kunnen doen, is de boel lostrekken. De EP verscheen in 1993 en had dezelfde hoes zoals hierboven. Voor wat betreft de demo wordt het wat diffuus. Die verscheen als eerste op cassette. En daar doen we op MuMe niet aan. De demo zag er overigens zo uit. Hij verscheen voor het eerst op LP in 1995 en dat zag er weer zo uit.

In ieder geval de eerste correctie heb ik ingediend. Het lostrekken (het toevoegen van de twee losse releases) doe ik wel eens als ik er zin in heb.