The Barry Goldberg Blues Band - Blowing My Mind (1966)

Blues / Rock
Label: Epic

1. The Mother Song * (2:57)

met The Goldberg-Miller Blues Band

2. More Soul, Than Soulful * (3:18)

met The Goldberg-Miller Blues Band

3. Gettin' It Down (2:09)
  4. Mean Old World (3:52)
  5. Twice a Man (2:28)
  6. Whole Lotta Shakin' Goin' On (2:38)
  7. Big Boss Man (2:59)
  8. Blowing My Mind (2:57)
  9. That'll Be the Day (2:21)
  10. Can't Stand to See You Go (2:24)
  11. Put Me Down (1:53)
  12. Think (2:37)
  13. Ginger Man * (1:46)
avatar van musician
Ik weet niet wanneer het gebeurd is, maar ooit is besloten om het singletje The Mother song/ More Soul, than Soulful toe te voegen aan dit album van Barry Goldberg.

Is dat van belang, nou, voor de ware fanaten die goed lezen wordt hier voor de goede orde ook gelijk nog even de naam van de band gewijzigd: van de Barry Goldberg Blues Band in The Goldberg-Miller Blues band.

De single was een samenwerking tussen Goldberg en jawel, Steve Miller. Daarom van belang omdat dit het eerste album is waarop Steve Miller ooit is verschenen. Gelijk niet onbescheiden, met het toevoegen van zijn naam aan de band.

Hij zingt niet zelf op The Mother Song, het zal Goldberg wel zijn, en het tweede nummer is instrumentaal, dus tel uit je winst, als Miller liefhebber. Dan staan er nog 3 (niet elders uitgebrachte) Steve Miller Band nummers op een verzamelalbum Revolution dat hoort bij een soundtrack en is er nog de (niet te vinden) single Sittin' in circles uit april 1968.

En dan te bedenken dat dit album eigenlijk gaat over de blues van Barry Goldberg (1942), althans, zijn eerste stappen, gelardeerd met wat melige versies van Whole lotta shakin' going on en That'll be the day.
Voor een deel kun je er wel uit afleiden dat Miller bij Goldberg inspiratie heeft opgedaan voor zijn eerste albums.

Hij heeft ooit The Electric Flag opgericht met Mike Bloomfield en hij leverde een bijdrage aan de wereldberoemde cd Super Session van Bloomfield met Al Kooper en Stephen Stills.

Zijn specialiteit is het bespelen van de keyboards, aanvankelijk in de blues scene, stapte later over naar de rock en speelde mee bij heel wat grootheden.

Blowing my mind is een aardig album, waarbij bij tijde en wijle de blues een aardig vaartje meekrijgt. Verder vind ik het een beetje standaard wat er gebeurd, maar ik ben ook geen echte goede blueskenner.

Alleen al het feit dat ik dit album op de site moet laten zetten geeft al aan dat het hier ontbreekt aan zestigers (of nog ouder). Niet alleen om kennis te delen over dit album maar ook een deel van de sfeer kunnen weergeven rond het uitbrengen van dit album.

Want wij hebben uiteraard heel wat albums uit de jaren '60 maar er dreigt ook veel verloren te gaan, niet meer te worden beluisterd, omdat we gewoon niet meer weten dat het bestaat. Zoals met Blowing my mind ook dreigt te gebeuren.Toch gaat het vaak om redelijk interessante muziek, destijds met liefde aan het vinyl toevertrouwd.