Job for a Cowboy - Demonocracy (2012)

Label: Metal Blade

1. Children of Deceit (4:36)
  2. Nourishment Through Bloodshed (3:42)
  3. Imperium Wolves (4:48)
  4. Tongueless and Bound (4:03)
  5. Black Discharge (3:55)
  6. The Manipulation Stream (4:40)
  7. The Deity Misconception (4:05)
  8. Fearmonger (4:18)
  9. Tarnished Gluttony (6:15)
avatar van Don Cappuccino
Wie deze band nu nog Deathcore noemt zou bijna een klap in zijn gezicht moeten krijgen. De EP Doom en het debuutalbum Genesis zijn nog wel Deathcore, op Ruination kwamen de Death Metal-invloeden naar voren en op Demonocracy is het volledig Death Metal.

Het is snel en technisch en vooral instrumentaal is het geweldig. Maar de band heeft het nog niet voor elkaar gekregen (mijn mening) om een echte knaller bij elkaar te pennen. Het is een goed album maar nergens is het echt memorabel. Soms gaat het tempo omlaag en dan wordt het af en toe bijna als Behemoth, erg gaaf! Demonocracy krijgt 3,5 ster.

avatar van andnino
Grotendeels eens met Don Cappucino hier. Prima death metal-plaat, men gaat steeds meer klinken naar moderne death metal als Misery Index en inderdaad soms Behemoth. Het verschil met die bands is dat er qua songwriting nog flink wat te winnen is. Voor nu een normale voldoende: 3,5*.

avatar van bennerd
Voor fans van reguliere death metal een ware aanrader, voor mij echter een tegenvaller. Job for a Cowboy blijft naar mijn mening in de verkeerde richting evolueren. Nu pakken ze het met momenten veel te bombastisch en te pompeus aan, wat ik echt niet trek.

bennerd schreef:

Grappig om te zien, dit meningsverschil. Hoe had jij deze evolutie liever gezien dan?

avatar van bennerd
Ik ben nog steeds een enorme fan van de Doom EP. Bezorgt mij toch licht sentimentele deathcore-gevoelens. Die plaat zorgde er (samen met het debuut van Bring Me the Horizon en de tweede plaat van All Shall Perish) voor dat deathcore officieel een subsubsubgenre werd. Pionierswerk.

Van een bloedagressieve en spastische mix tussen death metal, grindcore en metalcore naar doorsnee death metal. Geen goede evolutie, in mijn ogen.

bennerd schreef:

Ik zal hun eerdere werk nog eens beluisteren, benieuwd wat ik daar van vind.

avatar van Don Cappuccino
Hun eerdere werk laat genoeg potentie horen, maar het is erg chaotisch en er is weinig lijn in de composities te vinden. Al ben ik sowieso geen fan van deathcore.

avatar van MindkillerNL
Ik vind het op zich een fijne plaat, maar er staat geen enkele song tussen die er bovenuit springt. Het is op zich goed dat ze zich willen ontwikkelen richting de death metal-kant, maar nu nog proberen niet te generiek te klinken. De potentie is er wel, nu nog kijken waar ze de komende jaren nog mee op de proppen komen. Het zijn namelijk goede muzikanten die zich ook live altijd prima weten te bewijzen.