Chris Rainbow - The Best of (2000)

Alternatieve titel: 1972-1980

Label: EM

1. Love You Eternally (3:28)
  2. Tarzana Reseda (3:02)
  3. Be Like a Woman (3:58)
  4. Song of the Earth (3:31)
  5. Dear Brian (6:09)
  6. Ring Ring (3:04)
  7. All Night (3:03)
  8. Bluebird (4:20)
  9. Don't Take the Night Away (4:09)
  10. You & I (4:13)
  11. Streetwise (3:36)
  12. Body Music (6:10)
  13. In Love with Love (5:33)
  14. Give Me What I Cry For (3:26)
  15. Iron Sky (As Hopestreet: 1972) * (2:51)
  16. Wait Until Tomorrow (As Hopestreet: 1973) * (3:33)
avatar van dynamo d
Chris Rainbow is niet zo zeer bekend als solo artiest maar meer als ingehuurde zang-kracht bij Camel en The Alan Parsons Project. Voor Camel zong hij bijvoorbeeld Heroes op het album The Single Factor. Voor The Alan Parsons Project zong hij The Turn of a Friendly Card. Dat vind ik het mooiste nummer aller tijden en geniaal gezongen door Chris Rainbow.
Zijn best of album mag er ook zijn. Het is niet zo zeer rockmuziek maar zijn meer popsongs. Mooiste nummer vind ik 'Be Like a Woman'. Verder zijn 'Dear Brian' en 'Bluebird' prachtige ballads, waarop de stem van Chris Rainbow goed tot zijn recht komt.
Op dit album staan ook nog 2 songs (Iron Sky en Wait Until Tomorrow) uit de tijd, dat Chris Rainbow nog van de band Hopestreet deel uitmaakte.

Albums van Chris Rainbow worden vooral nog in Japan uitgebracht, maar zijn in Europa en de USA zeer moeilijk verkrijgbaar.