Vladimir Cosma - Astérix Chez les Bretons & Astérix et La Surprise de César (1995)

Roemenië
Score
Label: Pomme

1. Astérix Est Là (Par Plastic Bertrand) (3:27)
  2. Retrouvailles (1:42)
  3. Idéfix et La Grenouille (1:16)
  4. La Potion Magique (1:29)
  5. La Course de Chars (2:07)
  6. L'esclave du Désert (3:19)
  7. L'Évasion de Tragicomix (1:19)
  8. Expéridion Gauloise (2:10)
  9. La Mélopée de Falbala (Danielle Licari) (2:08)
  10. Le Secret du Druite (3:33)
  11. Rencontre en Forêt (1:15)
  12. Embarquement Pour L'afrique (1:15)
  13. En Route Pur Massilia (1:39)
  14. Obélix Amoureux (1:28)
  15. The Look Out Is Out (Cook Da'books) (2:39)
  16. Berceuse Bretonne (3:01)
  17. A L'abordage (1:22)
  18. J'irai Revoir Mon Armorique (1:13)
  19. César Superstar (1:22)
  20. Le Débarquement (1:02)
  21. Londinium's Cave (2:48)
  22. Idéfix Superchien (1:06)
  23. La Grenouille et le Tonneau (1:02)
  24. Rencontre du Breton Type (1:47)
  25. Nice Cup of Tea (1:25)
  26. La Mouette et Ses Plumes (1:04)
  27. Astérix Chez les Bretons (3:38)
neo
Vaak ben ik geneigd om Vladimir Cosma te typeren als de Roemeense (huh was ie dat een oer franse chauvinist? nee) variant van Jerry Goldsmith. Een naam die gelijk staat aan kwaliteit al wil het nog niet echt lukken om zijn hele carriere door te struinen, slechts hier en daar ken ik wat. Cosma's bijdrages aan de Asterix en Obelix films zijn de gene die waarschijnlijk hem nog de meest bekendste naam, hebben gegeven. En die zijn zeer aanstekelijk en komisch, met soms een nogal pop-achtig stijl jammer genoeg. Opmerkelijk was ook dat iedere film in mijn herrinnering begon en eindigde met een een of andere quasi-liedje, met tekst van ene Pierre met een stokbrood onder zijn arm en een glas wijn, een nummer in zingend met daarbij composities van Cosma. Het combineren van twee van de best scores van de reeks was een taktisch goede zet.

Voor een aardige collectie mp's is dit de plek om eens te kijken!