Lucero - Women & Work (2012)

Country / Roots
Label: ATO

1. Downtown (Intro) (1:07)
  2. On My Way Downtown (4:30)
  3. Women & Work (3:07)
  4. It May Be Too Late (4:03)
  5. Juniper (4:44)
  6. Who You Waiting On? (3:30)
  7. I Can't Stand to Leave You (4:49)
  8. When I Was Young (4:44)
  9. Sometimes (4:53)
  10. Like Lightning (4:15)
  11. Go Easy (5:31)
avatar van Bartjeking
Hele fijne plaat dit. Maar met Punk heeft het in mijn ogen niet zoveel van doen. Ik ben tal van genre's tegengekomen op deze plaat (van Blues tot hardrock en countrysoul-achtige Americana-toestanden.....volgt u me nog? ) die voor het grootste gedeelte omhoog worden getild door een partij blazers. De zanger probeert misschien een beetje te geforceerd een combinatie van Bruce Springsteen en Brian Fallon van The Gaslight Anthem te zijn. Maar aangezien ik wel van een rauw stembandje houd, kan ik het op zich wel waarderen. Misschien heeft die jongen wel zo'n stem van zichzelf, dus wie ben ik om kritiek te leveren. Soms worden de blazers me wél wat teveel eerlijk gezegd, want sommige nummers zouden ook best zonder kunnen. Maar een interessante plaat is het zeker! Absoluut de moeite waard; 3.5*. Al is het maar om de combinatie van toeters en slidegitaar een keertje gehoord te hebben (luister maar eens naar het prachtige 'Sometimes').

Heya Bartje, die jongen heeft inderdaad zo een stem van zichzelf en ik zou zeker eens naar de wat oudere albums en/of de solo albums van Ben Nichols (het schuurpapier) luisteren. Zitten ook zeker mindere nummers tussen, maar gezien het soort genre type categorie( ) waar jij over t algemeen naar luisterd kan het gewoon niet anders dan dat je het goed gaat vinden.

Vaak net iets te gelikt en "af". Zal eens wat ander werk van hun proberen.

avatar van Mr. B
Jongens niet het gemiddelde omlaag halen, dit is fantastisch en wat mij betreft een dikke 4,5 waard.

avatar van Bartjeking
Sjamaan G schreef:

Dank je voor tip! Ik zal eens checken hoe het schuurpapier in mijn oortjes klinkt