High on Fire - De Vermis Mysteriis (2012)

Label: E1

1. Serums of Liao (6:02)
  2. Bloody Knuckles (4:18)
  3. Fertile Green (4:47)
  4. Madness of an Architect (6:59)
  5. Samsara (3:43)
  6. Spiritual Rites (5:09)
  7. King of Days (7:10)
  8. De Vermis Mysteriis (3:52)
  9. Romulus and Remus (5:06)
  10. Warhorn (5:28)
avatar van laboomzaa
OWJEAH!!! Via facebook was al een nieuw nummer te horen...nog niet gedaan, gaat wel gebeuren.

avatar van [WZ]
Fertile Green ja, 1x gehoord, en daar blijft het bij totdat het album uit is (anders blijft die altijd klinken als "oja, die single").

En het klinkt goed! Geen "fancy knob-twiddler" meer, maar Converge gitarist Kurt Ballou achter de knoppen. Het lijkt er op dat het weer ouderwets ruig en vuig wordt!
Het nige wat Pike er verder over loslaat is dit:

"Prepare for your dark journey.”

avatar van robbizzel
erg veel zin in!! The Art of Self Defense blijft toch wel mijn favoriet, maar de rest heeft ook een behoorlijk niveau.

avatar van crosskip
Drums zitten wel echt dramatisch hoog in de mix bij Fertile Green, beter dat dat straks bij het hele album meevalt.

avatar van knoltor
Nog een nummer vrijgegeven: Bloody Knuckels. Klinkt allemaal wel weer erg veelbelovend. Dit wordt een verplichte aanschaf!

avatar van laboomzaa
Je kan het hele album streamen!! Check even de Roadburn site...daar staat link!!

avatar van [WZ]
(F#ck, zit op Linux te werken nu, waardoor dat ff nog niet kan )

avatar van robbizzel
nu al een 4, kan alleen nog maar beter worden, klink allemaal weer heerlijk!

avatar van cornucopia
Eén keer beluisterd, maar 't klinkt alvast weer goed...

avatar van [WZ]
Die vocaal-lijnen in Serums of Lao, geniaal!
Nummers 1/3 stromen (wat Roadburn tekst idd zegt) superlekker door!!
Dan wordt t een redelijke tijd rustiger en trager aan gedaan, daarna pas weer harder..
Dus even wennen nog aan die flow van het album, maar
Ook heerlijk dat ze die trommel-intro van Fertile Green nog ff terug laten komen!
Begin maar eens met een 4

avatar van snarf349
Wat zijn deze gasten goed als ze wat gas terug nemen.Op nummers als Interlude (Samsara), King of Days, etc. vind ik ze op hun best.

avatar van [WZ]
King of days idd eg goed, lekker sfeertje!
En qua gas terug nemen; ze hadden op Death Is This Communion ook al van die heerlijke momenten (DII, en, minder wat rustig, maar ook wat trager, de titeltrack).

avatar van AOVV
Is het toegestaan om na het beluisteren van deze plaat even luidop te vloeken van "Miljaardedzju, wat een plaat!"? Wel of niet, ik doe het toch, want miljaardedzju, wat een plaat! High on Fire wist met de vorige plaat al erg goeie dingen te laten horen, maar dit is nog een stapje verder; fantastisch gewoon, ik ben helemaal weggeblazen!

Ik laat nog van me horen wat ik er precies van vind.

avatar van frolunda
Lekker agressief album wat me helemaal niet tegen valt.Vooral fertile green vind ik een sterk nummer.

avatar van Banjo
snarf349 schreef:
Wat zijn deze gasten goed als ze wat gas terug nemen.

Ja ze nemen inderdaad wat gas terug!
vooral als ik het vergelijk met Snakes for the Divine

En ik vind het na 1 luister beurt alvast al fijner om te luisteren..
ik zal me er de komen de dagen in verdiepen..

Haha, dolle clip

Lijkt wel een beetje de Big Lebowski

avatar van AOVV
Uitstekende plaat weer van High on Fire. Wat minder furieus als voorganger 'Snakes for the Divine', en dat kan ik iets meer waarderen. Het klinkt allemaal wat lomper en zompiger. Matt Pike en co. laten sterke gitaarriffs horen, en de invloed van Sleep, de band waarmee Pike het epische 'Dopesmoker' maakte, is duidelijk. Maar dat mag. High on Fire heeft genoeg eigen gezicht. Memorabele plaat, waar ik later hopelijk meer over te zeggen zal hebben. Een score ga ik wel uitdelen.

4 sterren

HoF kunnen bij mij weinig verkeerd doen. Het is gewoon een goed geoliede doorstampende machine, dat alles op zijn pad verwoest.
Hun 2!! shows op Roadburn waren niet te versmaden, die gasten zijn zo goed!!

avatar van [WZ]
Idd, en dan zul je hiermee vast ook heel blij zijn, net als ik! Hij is nog niet uit, maar zou niet lang meer moeten duren!

(Overigens vond ik de eerste show (Art of self Defence integraal!) nét wat beter, je kon merken dat dat zompige, iets tragere ze echt goed ligt terwijl de 2e, snellere set toch af en toe wat rustpunten had kunnen gebruiken...)

Ook na 4 keer luisteren word ik niet warm van deze CD. Te log, te rommelig en geen memoirabele songs. Niet mijn ding.

Mssr Renard
Ik zet in met een 4* omdat de plaat weer erg goed klinkt. Ik merk wel dat het iets blikkeriger/afstandelijker klinkt dat Snakes of the Divine.

Ook hier weer een wonderlijke mix van thrash, hardcore, stonermetal en sludge. Knappe plaat, maar gevoelsmatig iets minder dan Snakes of the Divine.

Samsara is wel weerlijk een prachtig rustpunt. Een mooie instrumentale spacerocker tussen al dat sludge-geweld.