Rustig vloeiende roezige (dub)techno/house EP. Verdient een aantal luisterbeurten als je het nog niet helemaal voelt klikken. Bij mij was dit in ieder geval nodig terwijl ik best een liefhebber ben van de artiest. Dit is ook normaal met artiesten die wat meer dan gemiddeld gevoel in hun muziek stoppen. Een mooi geheel is dit. Voor een puur vrolijke klank moet je dit zeker niet luisteren, toch is het als geheel een ontspannen rit en niet te zware rit, mede door het lage tempo en de prima passende korte duur.
Second Blood is aan de oppervlakte een simpel ogende track. Maar zodra je niet meer in gedachten vastzit maar de muziek gewoon om je heen laat drijven en automatisch opzuigt als een spons, gaat het bloed in je aderen (hopelijk net als bij mij) wat fijner stromen. Dit is een prachtige diepe deep housigge track. De strings klonken me de eerste paar keer goedkoop in de oren, maar nu klopt het voor mij exact hoe deze track klinkt.
Heart heeft een gevoeligere toon, door het roezige niet té zwaar op het hart. Het klinkt alsof je gesedateerd bent. Een piano sluimerdubt door, een baby is murmelend te horen op de achtergrond. De gezette sfeer doet me soms wat denken aan die soms aanwezig is in een oud seizoen van de serie Dexter. Mooi.
Voyeurism is wat meer een conventionele (dub)techno track qua vormgeving, maar sluit naadloos aan bij de rest van de EP. Een mooi onderhuids gevoel zit erin.