Lower Dens - Nootropics (2012)

Label: Domino

1. Alphabet Song (5:28)
  2. Brains (5:07)
  3. Stem (2:06)
  4. Propagation (4:59)
  5. Lamb (3:43)
  6. Candy (3:20)
  7. Lion in Winter Pt. 1 (4:16)
  8. Lion in Winter Pt. 2 (3:36)
  9. Nova Anthem (5:28)
  10. In the End Is the Beginning (12:18)
avatar van Bart
Brains.

Off topic-bericht weggehaald.

avatar van OscarWilde
Brains is echt een dijk van een nummer. Ben zeer benieuwd. Vraag me wel af waar die twee stemmen vandaan komen.

avatar van Jurr_on
De eerste helft van het album is sterk en luistert heerlijk weg. Halverwege vervalt het album naar mijn mening in een te trage monotone sound. In combinatie met een draak van een eindnummer (ruim 12 minuten lang) is het einde van het album tergend traag en lijk je eerder naar een 'sleep pop' ipv 'dream pop' album te luisteren.
Laat de eindtrack 'In the End is the Beginning' weg, verplaats enkele nummers van positie en je hebt een topplaat. Gemiste kans! Desalniettemin een luisterbeurt waardig album.

Hoogtepunt: 'Brains'

avatar van Wasabi
Geen van de nummers haalt het niveau van 'Brains', helaas. 'Alphabet Song', 'Stem' en 'Lamb' benaderen het niveau van dat nummer en de rest is minder.

Album opent sterk maar wordt naar het einde toe steeds minder met als, reeds beschreven, dieptepunt de afsluiter. Al met al best wel het luisteren waard, niet veel meer (als in episch meesterwerk, aoty etc.).

avatar van Chronos85
Mee eens, weinig aan toe te voegen. 3.5* is meer dan genoeg.

avatar van Bart
Wasabi schreef:

Oneens. Propagation:

avatar van erwinz
Lower Dens komt net als Beach House uit Baltimore en ook in muzikaal opzicht hoor ik wel wat overeenkomsten. De plaat zakt wat in, maar de eerste zes tracks zijn briljant. Dreampop, shoegaze, psychedelica, elektronica, folk en Krautrock in een bezwerende mix. Heel mooi.

Lees mijn volledige recensie op: De krenten uit de pop: Lower Dens - Nootropics - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Erwin

avatar van Kaaasgaaf
Ik vind dit album per luisterbeurt mooier worden. Het is wel een heel ander soort plaat dan de voorganger, die was veel directer en opvallender, met meer individuele hoogtepunten om bij op te veren. Daarom vond ik deze in eerste instantie nogal tegenvallen, op een paar nummers na ging de muziek wat langs mij heen. En toch merkte ik dat er vaak stukjes door mijn hoofd spookten, waardoor ik toch behoefte kreeg hem weer op te zitten. Nu zie ik dit album echt als een sfeertrip waarvoor je maar net in de stemming moet zijn en waar met die juiste stemming veel meer op te ontdekken valt dan je in eerste instantie zou denken.

Geweldig album! echte groeiplaat ook. Favoriet is propagation

avatar van Alicia
Mooie sfeervolle wat experimentele plaat! "Candy" en "Brains" zijn wat mij betreft de toppers op deze schijf! Bij het prachtige "In the End Is the Beginning" moet ik onwillekeurig even aan Dead Can Dance denken.