The Rob Hoeke Rhythm & Blues Group - Celsius 232, 8 & Boogie and Soul (1988)

Alternatieve titel: Original Tapes

Blues
Label: Philips

1. Swanee River Boogie (2:29)
  2. Blues for Kid (2:57)
  3. P. Kick Boogie (3:00)
  4. What Is Soul (3:01)
  5. Ode to Lucky Luck (4:22)
  6. Down Here (4:24)
  7. Deep in the Heart of Texas (2:24)
  8. Down South (4:58)
  9. Lying in the Grass (3:05)
  10. Purple Potatoes (3:10)
  11. Yellow Stones (2:32)
  12. Six O'Clock Blues (2:04)
  13. The Rain Still Falling from Above (2:40)
  14. Don't Feel Ashamed (2:44)
  15. How High We Used to Go (2:57)
  16. Out of Town (2:34)
  17. Fahrenheit 451 (1:58)
  18. Just Make Me a Pallet (4:58)
avatar van Paulus_2
Leuke verzamelaar. Jammer dat men bij Philips het nodig vond om niet alle nummers van beide LP's in deze uitgave op te nemen. Zo is hun ijzersterke hit "When People Talk" komen te vervallen.
Gelukkig staat hun mooiste bluesballad er wel op. Niet het populaire uptempo Down South, maar Down Here. Wat een kraker is dit. Het pianospel is strak, maar die gitaar van John Schuursma? Wat een vlijmscherpe solo speelt hij hier. Ook het mondharmonicaspel van Rob Hoeke is heel goed. Dit nummer klinkt als een verzameling brekers die tegen de Hollandse kust kapot slaan.

Ik vindt de BoogieWoogie kant van Rob Hoeke beter dan zijn Rythm&Blues kant.
Wat de CD betreft, deze verzamelaar geeft een goed beeld van Rob Hoeke's kwaliteit als muzikant.
Gelukkig is er nog veel op het internet over hem te lezen. Kijk bijv. eens op zijn officiële website http://www.robhoeke.com

4.5 sterren