Blackmore's Night - Ghost of a Rose (2003)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: SPV

1. Way to Mandalay (6:22)
  2. 3 Black Crows (3:37)
  3. Diamonds and Rust (4:49)
  4. Cartouche (3:42)
  5. Queen for a Day (Part 1) (3:07)
  6. Queen for a Day (Part 2) (1:30)
  7. Ivory Tower (4:19)
  8. Nur eine Minute (1:03)
  9. Ghost of a Rose (5:39)
  10. Mr. Peagram's Morris and Sword (1:56)
  11. Loreley (3:32)
  12. Where Are We Going from Here (3:59)
  13. Rainbow Blues (4:25)
  14. All for One (5:29)
  15. Dandelion Wine (5:38)
  16. Mid Winter's Night [Live Acoustic Version] * (4:45)
  17. Way to Mandalay [Radio Edit] * (5:33)
De verveling begint toe te slaan. Bevat enkele zeer fraaie nummers, maar het woordt steeds eentoniger.
De 'feest'nummers en het lalala gehalte wordt voor mij te groot.
Doet mij langzaam aan denken aan BZN.

avatar van rudiger
scarabus schreef:
De 'feest'nummers en het lalala gehalte wordt voor mij te groot.
Doet mij langzaam aan denken aan BZN.

misschien wordt het dan tijd om afscheid te gaan nemen zoals Bzn.

avatar van Bluebird
Op zich geen slecht album maar bevat inderdaad weinig nieuws. Luistert aangenaam weg in ieder geval en de sfeer is weer als vanouds.

avatar van musicboy
Ik vind Blackmore's Night een heel leuk en aangenaam project van Blackmore, alleen komt er bij een nieuw album geen vernieuwing en is alles zowat hetzelfde. Bij de eerste drie albums had ik een waw-effect, vanaf hier een stuk minder. Niet dat de nummers minder zijn, maar ik heb het allemaal precies al gehoord. De beste nummers zijn voor mij de nrs 1, 3, 9 & 14. En over 'All for One' gesproken, ik ken dat nummer van Bots (Zeven dagen lang). Ik dacht dat dat een nummer van Bots was, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat Blackmore Bots kent en dat doet me vermoeden dat het al een cover was. Weet iemand meer?

avatar van Bluebird
''All For One'' is een traditioneel Iers/Bretons drinklied van mogelijk zo'n 80 jaar oud. Originele titel is ''Son Ar Ghistr'' oftewel ''The Cider Song''. Bots was dus ook al niet de eerste.

avatar van Sachiyo
Heerlijke cd. Blackmore's night heeft een geheel eigen stijl die ik bijzonder kan waarderen. Het luistert heerlijk weg en elk nummer heeft een heel gezellige, warme sfeer. Dit in combinatie met de prachtige stem van Candice Night maakt deze plaat heel aangenaam om naar te luisteren.
Overigens deel ik met jullie de mening dat de nummers wel veel op elkaar lijken. Ik begrijp dat het enorm gaat vervelen als dit een paar uur achter elkaar op staat. Neemt niet weg dat het heel leuke liedjes zijn waar ik niet gauw genoeg van krijg. Mijn favorieten: Ghost of a rose (geweldig nummer!), Queen for a day en Way to Mandalay.

4.0*