Trapeze - Medusa (1970)

Label: Threshold

1. Black Cloud (6:09)
  2. Jury (8:08)
  3. Your Love Is Alright (4:52)
  4. Touch My Life (4:04)
  5. Seafull (6:31)
  6. Makes You Wanna Cry (4:41)
  7. Medusa (5:42)
avatar van lebowski
Relatief onbekend, maar sterk album met een line-up om je vingers bij af te likken. Mel Galley op gitaar (ging later naar Whitesnake), Glenn Hughes op bas (ging naar Deep Purple) en Dave Holland op drums (ging naar Judas Priest).

avatar van ToetnL
Dit album heeft helaas een wat matige productie maar bevat zeker goede en sterke nummers!

avatar van meyer
mooi album maar het titelnummer steekt er toch bovenuit, wat een prachtig nummer seg.
de rest is gewone goeie 70's rock.
Heb ook live-fragmenten van trapeze maar met het slechtste geluid dat je je kunt inbeelden.

avatar van sdr
sdr
Juist het titelnummer vind ik iets minder, de rest is heerlijke 70's rock zoals meyer al zei.

Ik ken live-versies van Medusa en Jury en moet zeggen dat de twee nummers sprekend op elkaar lijken.

avatar van Brutus
Uitstekend 2e album van trapeze, bevalt me een stuk beter dan de 1e.

Vooral Black Cloud/Medussa en Jury zijn juweeltjes

Nieuwstad
Interessante plaat met een aantal sterke songs, met name Seafull en Medusa behoren tot het betere smulwerk. Het album hierna is wat soulvoller, waarschijnlijk omdat Glenn toen een grotere rol kreeg. Ik vind dat niet vervelend.

avatar van namsaap
Prima rockalbum. Niet elk nummer is even sterk, ik noem bijvoorbeeld 'Your Love Is Alright', maar 'Black Cloud' en 'Medusa' zijn echt toppers!

avatar van Poles Apart
Muzikaal gezien in hetzelfde straatje als Free.