Kiss the Anus of a Black Cat - Weltuntergangsstimmung (2012)

Belgiƫ
Rock / Pop
Label: Zeal

1. My Word as Gospel (5:49)
  2. Define Pi (4:37)
  3. The Shadows Are You (3:30)
  4. Ruins (5:05)
  5. Triple Fall (3:10)
  6. Shake Off Your Dreams (5:43)
  7. Let Things Drift (4:55)
  8. Weltuntergangsstimmung (4:08)
avatar van laboomzaa
Staat op luisterpaal...klinkt goed!!

Het lijkt echt alsof ze met steeds debielere bandnamen op de proppen komen tegenwoordig...

Tsja, nog altijd beter dan Suck the Dick of a White Dog, zoals ze zelf eens in een interview wisten te melden... 't Is wel een naam die blijft hangen.

avatar van repelstefan
Ontzettend kansloze en kinderachtige naam. Een beetje provoceren op het niveau van een 13-jarige. De albums worden, weliswaar door een relatief klein groepje op deze site, toch vrij hoog beoordeeld. Ik vind het zelf oersaai en op een of andere manier druipt het kapsones van deze emo-pop af. Niks voor mij, Ga het gemiddelde niet verzieken door een 1,5 te geven want het is absoluut niet aan mij besteed.

avatar van essence
Tja, je kan van de naam denken wat je wil. En om u nog wat op stang te jagen beste repelstefan kan ik u zeggen dat de zanger het pseudoniem Stef Irritant heeft aangenomen .
Deze plaat ligt mij ook niet zo na een eerste beluistering, maar misschien moet je eens de oudere platen van hem beluisteren. Die gaan van epische folk tot drones en zijn best wel de moeite.

Ik wil er misschien nog aan toevoegen dat ik The Butthole Surfers, naast een briljante band, ook wel een fijne bandnaam vind. Blijkbaar liggen anus gerelateerde bandnamen me wel.
Maar je hoeft daar nu verder niets achter te zoeken.

avatar van [WZ]
Laats las ik toevallig dat Stef nóg een alias heeft gevonden in, jawel, Stefanus..
En de website? Kattengat.be

(En de plaat? Geniaal, maar moest wel ff wennen, vooral aan de disco-drum-sounds.. Soms nét te jaren 80 ofzo..)

avatar van philtuper
Ik vind Anal Cunt ook best een fijne bandnaam.

avatar van wibro
Op Studio Brussel zoeven het nummer "The Shadows are You" beluisterd. Het doet mij toe wel heel erg aan de new wave van de jaren tachtig denken. Niettemin keigoed!

avatar van Bartjeking
Ik vond een van hun vorige albums: 'An Interlude To The Outermost' een prima folky-plaat. Maar dit is toch wel even andere koek. Een ontwikkeling die mij helaas niet blij maakt, maar zo te zien zijn er voldoende liefhebbers. Voorlopig kus ik de anus van de zwarte kat niet meer; mits ze weer wat terugkeren naar de oude sound. De bandnaam echter, blijft fantastisch .

herman schreef:

Dj Dog Dick bestaat wél al (hier in samenwerking met Lil' Ugly Mane)

avatar van c-moon
Verdorie, ze hebben een nieuwe uitgebracht in het bijna voorbije jaar?
Helemaal gemist helaas. Snel nog inhalen dus...

Maak zoveel debiele grapjes over de bandnaam als jullie willen, maakt mij niet uit.

Maar dit is een heel goede band.

c-moon schreef:
Verdorie, ze hebben een nieuwe uitgebracht in het bijna voorbije jaar?
Helemaal gemist helaas. Snel nog inhalen dus...

Maar dit is een heel goede band.

Ho ho ho, kalm aan c-moon. Weet heel goed hoe ze klinken, heb hen zelfs al een stuk of twee keer live gezien. Inderdaad super goede band Eén van Belgische topkwaliteit, ik kwam hier ook voor wat info maar kon het niet laten om die link bij de reactie van herman te zetten.

avatar van c-moon
Het stoort me mateloos dat ik vooral flauwiteiten over de bandnaam lees, mij interesseert hoe het album klinkt: dààr draait het om !

Zodra ik het zelf heb gehoord, laat ik dar een berichtje over
Moet trouwens dringend het vorige album nog bespreken..

avatar van hond racisme
Bands met originele namen zie ik ook graag hoor. Zo zet je jezelf ook in de kijker.

steinenj
Een érg sterk album dat mij in 1x terugbrengt naar de muziek van begin jaren '80. Niets gekopieerd, wel heel herkenbaar, zeer prettig.