Je Moeder - Subcultuur (2005)

1 stem

3. Rapsodisme (2:58)
  4. Subcultuur (1:56)
  5. Twijfel (3:16)
  6. Aan de Grond (4:11)
  7. Niet Te Geloven (5:51)
  8. Ode aan de Pit (3:07)
  9. Je Bent Weg (4:59)
  10. Politiestaat (3:43)
  11. Bitch (4:54)
Ooit live gezien op koninginnendag of iets dergelijks in Nijmegen.
Was wel grappig, maar niet echt bijzonder.
Mindere kruising tussen Brotherhood Foundation, Osdorp Posse en Heideroosjes.
Bij het genre mis ik hiphop, was wel het hoofdelement.

avatar van Slowgaze
Ik hou het op een kruising tussen Osdorp Posse en Limp Bizkit. Het heeft nogal een jeugdhuisvibe, wat niet heel positief bedoeld is, maar het is wel redelijk vermakelijk, maar inderdaad, verre van bijzonder. Het steekt best prima in elkaar, beter dan je zou verwachten van een band in een dergelijk afgekloven genre als cross-over, maar het is ongeveer even anoniem en wat puberaal.
Het gaafste is de bandnaam natuurlijk; en het mooiste is wel dat stukje in het tekstboekje waarin de bandleden aangekondigd worden onder het kope 'JE MOEDER IS'.