Claw Boys Claw - Hitkillers (1988)

Label: Megadisc

1. Ruby Is the One (3:51)

met Tineke Schoemaker en Hans Dulfer

2. Let Your Hair Hang Down (2:28)

met Herman Brood

3. Mississippi (3:48)

met Cor Witjes en Jaap van Beusekom

4. In the Dutch Mountains (2:55)
  5. Dracula (3:27)

met Tineke Schoemaker

6. Appleknockers Flophouse (2:21)

met John Lagrand

7. Back Home (4:27)

met Tineke Schoemaker en John Lagrand

8. Ramona (2:30)

met Tineke Schoemaker

9. Down Man (3:33)

met Herman Brood

10. Russian Spy and I (2:32)

met John Witjes

avatar van frolunda
Eerder erg leuk dan goed album met covers van allerlei Nederpop klassiekers.Vooral de versies van Dracula (ZZ & the maskers) en Let your hair hang down (Catapult) zijn erg sterk,de rest voornamelijk grappig.Op mijn cd staat ook nog the Beast of Claw boys claw,een soort van greatest hits uit de periode 82-88 en daarop staan de echte knallers als So mean (hun beste nummer),Shake on the rocks en hun geweldige uitvoering van Shocking blue's Venus.Was achteraf gezien toch een koopje.

avatar van nlkink
Ik heb deze ook gehad. Puur gekocht op de hoes. Op de achterzijde van de hoes staan hilarische foto's van de groepsleden waarbij zij zich hebben uitgedost (lees: een poging daartoe) als de groepen/artiesten die ze uitvoeren. Er bestaat ook nog een CD-versie waarbij het aantal covers bijna is verdubbeld. In ruil voor een copie van die CD heb ik mijn LP aan een goede vriend gegeven, die samen met zijn vriendin zoveel concerten hebben bezocht dat ze permanent op de gastenlijst zijn gezet. Als tegenprestatie staan ze soms achter de merchandise stand. Maar dat terzijde.
Behalve dat de hoes heel mooi is, is de plaat ook fantastisch. De covers zijn eigenzinnig en origineel. Mississippi is een opvallende Americana versie met slide geworden, Ramona een tomeloze rocker. Soms blijft men dichter bij het origineel, maar het ontaard nergens in copieren.

buizen
De hoes is echt geweldig. Ken dit fysieke album helemaal niet, heel raar, ja wij gingen vroeger naar liveconcerten en hadden volgens mij de muziek vooral op cassettebandjes van CBC. Mooi, met dat molentje op het hoofd en die Nederlandse vlag in het titellogo.
Korte nummers. Appleknockers Flophouse is een prima keuze!

nlkink schreef:
Ik heb deze ook gehad. Puur gekocht op de hoes....

.....mijn LP aan een goede vriend gegeven, die samen met zijn vriendin zoveel concerten hebben bezocht dat ze permanent op de gastenlijst zijn gezet. Als tegenprestatie staan ze soms achter de merchandise stand....