Kroke - Trio (1996)

1 stem

Polen
Wereld
Label: Oriente

1. Spiel Klezmer / Yiddish Freylekhs (10:01)
  2. Bessarabian Hora / Di Sapozhkelekh (8:45)
  3. From Doina to Hava Naquila (8:52)
  4. Rumenisher Tants (2:38)
  5. Ajde Jano (Balkan Piece in Klezmer Style) (5:23)
  6. Kazimierz Impressions (13:23)
  7. Jerusalem (Part 1) (2:01)
  8. Jerusalem (Part 2) (6:12)
  9. Returns / Kazimierz 1995 (3:59)
  10. 5757 (3:06)
Na zon 2 weken non stop in de spelert leg ik hem even weg, je moet er voor in de stemming zijn, maar wat ene virtuoze muzikanten op deze plaat

Klezmer op topniveau!

De violist zou ik bijna willen vergelijken met Hendrix, ooit feedbackgeluiden uti en viool horen komen?

De trekzakknijpert idem, doet niks onder voor de bekende keyboardspelerts uit supergroepen van weleer

Soms wordt het me iets te priegelig, maar dat zijn maar enkele seconden, in zijn genre, nogmaals, Klezmer, de absolute top en ik wil het gaan zien!

Helaas sloeg men daarna ene andere weg in, het werd meer poppy, soundscapelike, zoekende, goed het verschil te horen op Live At Home

Op die plaat wamen de typische Klezmerelementen in ene 2 tal nummers terug, en getuige het enthousiaste publiek dat spontaan begint te joelen en klappen bij het tot dan toe vrij rustige concert,bij het horen van die klanken moet men weer terug naar de roots, juist, de traditionele Klezmer