Ministry - Sphinctour (2002)

Label: Silverline

9. Scarecrow (7:56)
  10. Lava (8:43)
  11. The Fall (8:03)
avatar van Tupelo
Live selectie met materiaal van Psalm 69 en Filth Pig, met vrijwel alle nummers van verschillende concerten, iets wat ik minder vind. De meeste versies zijn niet echt anders van opzet in vergeklijking met de studioversies, maar ze klinken anders: soms wat vetter, soms wat minder. Ik krijg het gevoel dat hier meer in had gezeten - van een Ministry live plaat verwacht ik nog meer agressie of een nog zwaarder geluid dan op de studioplaten. Dat is hier niet echt het geval, maar het is verder een prima selectie van de beste nummers van bovengenoemde albums die je in een ander jasje hoort. Leuk voor de echte fans, overbodig voor wie alleen Psalm 69 heeft - die kan beter wat andere studioplaten verkennen.