Ministry - Twitch (1986)

1. Just Like You (5:00)
  2. We Believe (5:56)
  3. All Day Remix (6:02)
  4. The Angel (6:06)
  5. Over the Shoulder (5:11)
  6. My Possession (5:02)
  7. Where You at Now? + Crash and Burn + Twitch [Version II] (12:13)
  8. Over the Shoulder [12" Version] * (6:46)
  9. Isle of Man [Version II] * (4:30)
DutchViking
Leuke plaat van Ministry, met als hoogtepunt voor mij Over the Shoulder, maar ook de andere songs zijn wel aardig. Niettemin prefereer ik toch later werk zoals T.M.I.A.T.B.T.T. of Psalm 69.

DutchViking
Dit album ademt een heerlijk jaren '80-sfeertje. Het latere materiaal wijkt wel heel erg af van Twitch. Is dat erg? Nee, want men vermengt hier op bijzonder smaakvolle wijze electronic-elementen met popmuziek. Misschien wel de meest veelzijdige plaat van Ministry, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

Van de uit duizenden herkenbare industrialsound van de platen die voor een doorbraak zorgden (TMIATTTT en Psalm 69), is op Twitch nog nauwelijks iets te horen. Weinig wijst er hier op dat deze band uit zou groeien tot industrialpioniers.

Intrigerend om de ontwikkeling van een band als Ministry te volgen. Van elektrohippies tot industrialgrootheid. De recente platen laten weer een kentering zien. Het album Houses of the Mole heeft de band rondom Al Jourgensen geheel terecht weer bij een groot publiek onder de aandacht gebracht.

Twitch doet enigszins gedateerd aan, maar daar maal ik in dit geval niet om. Ook hier heeft Ministry immers al een eigen smoelwerk: 4*