Conduits - Conduits (2012)

Label: Team Love

1. Top of the Hill (3:59)
  2. Misery Train (4:53)
  3. Limbs and Leaves (3:58)
  4. The Wonder (8:20)
  5. On the Day (5:57)
  6. Last Dirge (5:57)
  7. Blood (5:08)
  8. Well (7:08)
avatar van nightfriend
Mooi album, wat mij betreft een van de interessantste van dit jaar tot nu toe. Dromerige muziek met shoegaze, postpunk en (dream)pop trekjes. Doet hier en daar aan Cocteau Twins, maar nog veel meer aan Slowdive denken, maar de muziek is eigenlijk breder dan die referenties.

avatar van Bakema NL
Band net ontdekt via iemand op een andere (metal)muziek site..........en hoppa, weer een cd op de lijst te kopen. Heerlijke muziek zeg, echt !!

avatar van Interlude
Bakema NL schreef:

Haha, dat is door mij!

Waar de nieuwe plaat van Beach House, naar mijn mening, onterecht gehyped wordt, is dit een dreampop plaat die er dit jaar wél toe doet.

Interlude schreef:

Haha, dat is door mij!

Samen met 'Purity Ring - Shrines' mijn indie-plaat van het jaar.

Lol, Siego.....Dank u, dank u.
Ik moet hem nog aanschaffen, maar gaat zeker gebeuren.

avatar van WesleyX16
Ik kan Beach House zeker ook waarderen. Al ben ik bang dat ik die plaat te vaak gehoord heb.
Eigenlijk zijn die 2 bands niet met elkaar te vergelijken. De stem is heel anders en de sound ook.

Maar dit is wel veel meer mijn smaak. Mooie stem en intense sound. Het is eerste nummer doet mij denken qua gitaargeluid aan de eerste EP's van Slowdive. Ik ben even de titels kwijt.

Interlude schreef:
Samen met 'Purity Ring - Shrines' mijn indie-plaat van het jaar.

Ik zal dit album ook snel gaan beluisteren. Ben benieuwd.

avatar van WesleyX16
Als ik naar al die overdaad aan shoegazer bandjes luister, dan springt dit album in positieve zin uit. De songs zijn ook gevarieerder als een bijvoorbeeld: Beach Fossils, Seapony of Whirr.

Ik vind het terecht dat mensen beweren dat ze de muziek saai vinden en dat het niet blijft hangen. 't Is dat ik de genoemde bandjes prettig vind voor op de achtergrond. En ik ben trouwens een liefhebber van deze shoegazersound.

Maar dit album van Conduits staat als een huis met 8 sterke songs met Misery Train en The Wonder als mijn favorieten.

avatar van snarf349
Goeie! Vooral als ze tijdens het nummer 'Well' gas terugnemen word ik door melancholie overvallen en daar hou ik wel van.

avatar van Chameleon Day
"Well" is idd prachtig. Met slow core en postrock invloeden. Zuivere shoegaze is dit zeker niet. Nightfriend heeft het hiervoor al goed omschreven. Ik hoor postpunk, shoegaze, dreampop en indierock. Prima band, prima plaat. Aanrader.

avatar van Bakema NL
Cd ook alweer even in huis en dit is echt heerlijke muziek, zeker een aanrader zoals hiervoor al gezegd, geef het een luisterbeurt.

avatar van Chameleon Day
Komt/is er al een opvolger voor dit album? Iemand? Nog steeds zeer aangenaam luistervoer, deze plaat.

avatar van Premonition
Helaas begin 2013 zonder berichtgeving gestopt na hun Europese tour. Hun optreden in Utrecht op 22 november 2012 was hun laatste wapenfeit.. Jammer dat ik daar niet bij was

avatar van nikon42
Ik zou het wel slowcore willen noemen, "Well" had zomaar een track van Low kunnen zijn.

avatar van Chameleon Day
De laatste tijd weer aan het draaien. Het is nog steeds een zeer sterk album. Jammer dat het hierbij gebleven is. Rainmachine, ken jij dit?

avatar van Rainmachine
Nee, dit is voor mij onontgonnen terrein. Ik ga ''m checken!

avatar van Chameleon Day
Zou zo niet weten waar hij te vinden is. Niet op Spotify helaas.

avatar van Rainmachine
Ik ga even snuffelen in de online dozen...

Rainmachine schreef:
Ik ga even snuffelen in de online dozen...

Conduits - conduits-tl.bandcamp.com
Hier nog te horen, maar verder….

Rainmachine schreef:
Nee, dit is voor mij onontgonnen terrein. Ik ga ''m checken!

En? Ik kan je verzekeren dat je ‘Last Dirge’ en ‘Well’ niet wilt missen voordat je de Schepper gaat ontmoeten…

Chameleon Day schreef:

Nou, overdrijven is ook een vak, maar nog steeds een fijn album!
Wel benieuwd naar jouw eindtijdlijstje....

avatar van Chameleon Day
Ik overdrijf nooit hoor….

avatar van Rainmachine
Heb het album al een aantal maanden op vinyl klaar staan en ben nu wat in dit album gedoken, en ondanks dat dit niet helemaal mijn genre is staan hier wel een aantal zeer fraaie nummers op. Het werkt ook (voor mij) het beste om dit album helemaal te draaien, waardoor je meegezogen wordt in de dynamiek en sfeer van het album. En Well is inderdaad zeer fraai, wat een afsluiter!

avatar van Chameleon Day
Waar heb je dat vinyl vandaan?

avatar van Premonition
Als je veel geld neerlegt, kun je een exemplaar uit de US bestellen. Volgens mij zijn ze na de release in 2012 niet meer geproduceerd, dus nieuwstaat lijkt mij discutabel

Chameleon Day schreef:
Waar heb je dat vinyl vandaan?
Volgens mij heb ik 'm vorig jaar via Discogs op de kop getikt, was ook niet duur weet ik nog. Volgens mij via een Spaanse seller maar weet het niet helemaal zeker meer.

avatar van Chameleon Day
Heb zojuist per toeval een exemplaar op het net gevonden via een NL verkoper. Tegen een schappelijke prijs. Geen vinyl helaas. Wel blij mee.

avatar van Chameleon Day
En vandaag binnen en nu weer aan het beluisteren. Heerlijk album. Fraaie mix van shoegaze, dreampop, postpunk, postrock, slow core en alles daaromheen. Zonde dat het bij slechts een enkel album gebleven is…