Claro Intelecto - Reform Club (2012)

Electronic / Dance
Label: Delsin

1. Reformed (5:48)
  2. Blind Side (5:02)
  3. Still Here (7:18)
  4. It's Getting Late (6:16)
  5. Scriptease (5:47)
  6. Control (5:13)
  7. Second Blood (7:17)
  8. Night of the Maniac (6:44)
  9. Quiet Life (3:31)
avatar van John Doe
Weer een uitstekende plaat van deze muzikaal stabiele artiest die tot nu toe elke 4 jaar een proper album afgeeft. Evenals de eerder uitgekomen 'Second Blood EP' en z'n vorige album is het bepaald geen lichtzinnige techno/house plaat, maar eerder muziek die je met een uitdrukkingsloos gezicht laat contempleren. Een redelijk alternatief op als een koekwous leegtes tijdelijk opvullen met andere in meer of mindere mate wouzen. Voor veel mensen zal het ietwat neerslachtige element waarschijnlijk een aparte combinatie zijn met de dikke hedonistische club-gecertificeerde beats. Voor mensen die dit soort muziek zoeken zijn er echter legio voorbeelden van house en techno te vinden die meer 'serieuze' emoties oproepen en een redelijk kalme flow hebben. Relatief bekeken is deze muziek ver in de minderheid en bij mij zeker welkom. De kracht van de geaardheid van techno wordt gecombineerd met de kracht van mentaal contemplatieve muziek. Opgemerkt mag ook worden dat Claro Intelecto zoals altijd vrij subliem gepolijste percussie naar voren brengt. Luister 'm zeker meer dan 1 keer want het is waarschijnlijk even afstemmen op de eigenzinnige mooie stijl bij deze producer. Een album voor vele luisterbeurten zou ik zeggen.

avatar van T.O.
Snel maar eens checken. Het Nederlandse Delsin begint overigens een label te worden voor artiestenalbums met fijnproeverstechno. Na Redshape en het geprezen Morphosis nu ook Claro. Leuk

Schnee
Mooi omschreven John, is echt een hele fijne plaat weer.

tuktak
mijn favoriete afwasplaat van 2012, met koptelefoon op wederom een pareltje.

avatar van sander.
Een hele interessante plaat die zo'n goede drive heeft die je mee blijft slepen, dieper en dieper. Heerlijk langzaam soms ook. Ben benieuwd hoe dit in een club aankomt. Echt goede producers komen het best tot zijn recht op clubvolume of koptelefoon.

avatar van perrospicados
Wat een lekker album zeg. Ontdekt door de lijstjes van tuktak en john doe. Bedankt heren!!!

avatar van Kos
Kos
Zo hoort techno te zijn.

avatar van John Doe
Volgende week vrijdag als live act in Trouw, wanneer je voor middernacht aan de deur staat 8 euro entree.

avatar van perrospicados
Da's redelijk om de hoek en best een leuke club. We zetten 'm in de agenda. Thnx

Schnee
Heel fijne plaat ja... het witte vinyl draait nu heerlijjk weg hier. Voor de liefhebbers zou ik ook de nieuwe scsi 9 aanbevelen.