Beowülf - 2¢ (1995)

Punk / Metal
Label: Restless

1. Throw Your Rock (2:29)
  2. Bullet Hole (2:38)
  3. 140 Days (2:51)
  4. (3:17)
  5. Jumped In (4:48)
  6. Life Ain't, Life's Only (3:17)
  7. Lack of Knowledge (3:19)
  8. Superstar (6:02)
  9. No One Knows No One (2:55)
  10. Only Human (3:08)
  11. Badge Abuse (2:38)
  12. Dope Bag (3:14)
avatar van frolunda
De Amerikaanse hardcore/punkband Beowülf (Venice beach Californië) debuteerde eind jaren tachtig van de vorige eeuw erg sterk met twee albums (respectievelijk 1986 en 1988),die qua sound gedeeltelijk in het verlengde lagen van plaatsgenoten Suicidal tendencies.Toch had de band onder leiding van Dale Henderson zeker een eigen geluid dat destijds tot de crossover gerekend werd.Vooral het tweede album Lost My Head... but I'm Back on the Right Track staat tegenwoordig in kleine kring als klassieker in het genre te boek.
Vervolgens volgde een relatieve stilte waarna de band in 1993 en 95 opnieuw,vrij snel na elkaar met twee albums op de proppen kwam.
2¢ is daarvan de laatste en net iets betere,het geluid gaat hier een klein beetje meer richting Rock maar mede door de heel herkenbare en karakteristieke stem van zanger Henderson zijn de verschillen niet zo groot.Wel is de plaat door meer variatie in tempo en songstructuren wat afwisselender dan het eerdere materiaal.Misschien is de kwaliteit van de nummers iets minder maar door de,weer betere productie worden die afwijkingen vrijwel te niet gedaan.
Dat alles mond uit in een prima hardcore album waarop we de echte uitschieters vooral op de eerste helft van het album terug kunnen vinden.Met uitstekende songs als Throw Your Rock,140 Days,het titelnummer en (vooral) Bullet Hole consolideert Beowülf hiermee dan ook hun status in het genre.
Die daarna overigens weer te niet werden gedaan door een nieuwe stilte van twaalf jaar.