David Dundas - David Dundas (1977)

geen stemmen

Label: Chrysalis

1. Intro (Hallo) (0:33)
  2. New York Doll (3:48)
  3. Another Funny Honeymoon (2:55)
  4. Daisy Star (4:14)
  5. Baby Face (2:57)
  6. Stick on Your Lollypop (3:18)
  7. Jeans On (3:22)
  8. Hold On (3:08)
  9. Where Were You Today (2:16)
  10. Sleepy Serena (2:45)
  11. Out of the Darkness (6:27)
  12. Outro (Smile On) (1:44)
avatar van lebowski
Deze was ik vergeten te plaatsen bij het one-hit wonder topic, David Dundas met zijn vrolijke hitje Jeans On.

mathieudc
lebowski schreef:

Zeer fijn nummer inderdaad!

avatar van nlkink
Een hitje in Nederland, een klapper in Duitsland. Wij keken vroeger veel naar Duitse muziekprogramma's: Disco (met jaartal er achter) met Ilja Richter en Musikladen met een roterend ploegje presentatoren. Vooral het laatste programma veroorzaakte met het toen risqué videoclipje enige controverse, waardoor Dundas de wind behoorlijk in de rug kreeg. In het filmpje zag je onder het liedje een fotocollage van een fraaie blondine die in de ochtend haar best deed om op te staan en in haar spijkerbroek te schieten, maar om redenen die mij niet bekend zijn er niet aan toe kwam om een BH en blouse aan te trekken. Daarbij keek zij telkens met geile snoet en zaadvragende ogen in de camera.
Enfin, het liedje werd een hit en David Dundas mocht een gouden plaat in ontvangst nemen. Als verrassing kwam het fotomodel ook opdraven maar waar zij op de foto's in het clipje een geile snoet trok, bleek mevrouw met kleren aan en geconfronteerd met een paar foto's ineens een giechelende verlegen bakvis.
David Dundas' fifteen minutes of fame in Duitsland, en daarna exit.

avatar van Jan Wessels
Tegenwoordig zou zoiets niet meer zo gauw kunnen. Musikladen had wel vaker van die filmpjes, onder ander die van de Nick Straker Band (A Walk in the Park). Geen band te zien, wel allemaal dansende dames in visnet hemdjes. Wat die er mee te maken hadden?