Eric Serra - Décalage Horaire (2002)

Alternatieve titel: Jet Lag

1 stem

Frankrijk
Score
Label: East West

1. Runway 31 R (3:00)
  2. I Will Let Go (3:52)

met Malia

3. The Mystery of a Woman's Bag (2:11)
  4. The Gold Brush (2:41)
  5. A Kiss in the Spa (1:09)
  6. Rose in the Lift (1:39)
  7. Dangerous Sergio (0:30)
  8. Woozright (0:50)
  9. Munich Flight Boarding (2:45)
  10. By the Pool (2:08)
  11. Behind the Bathroom Door (0:49)
  12. Felix Culpa (0:52)
  13. Flying to Mexico (4:01)
  14. Bakom (2:01)
  15. The Blue Shutters (1:59)
  16. Yoratention Pliz (1:08)
  17. Up (2:30)
  18. Vas Adelante (8:43)

met Clementine Celarié

Een weinig bekende score van een componist die van de klassieke filmscore liefhebbers vaak niet veel goeds kan doen. Mijn inziens Eric Serras beste score tot nu toe.
De score gaat op en neer van vrolijk tot melancholisch aan toe. Naast de score bestaat het album uit 2 songs. Beide gebaseerd op hetzelfde thema namelijk "I Will Let Go"En "Vas Adelante". Het verschil tussen de songs is niet alleen de taal (en tekst??) maar ook de sfeer is compleet verschillend.
Wil het Engelse nummer nogal (bedoeld) somber klinken is Vas Adelante een heerlijk vrolijke uitspatting van vreugde.
Een zeer fijn album om te luisteren in de zomer. 4,5*

ps een veel gebruikt nummer in de film is niet aanwezig op het album (ook niet gecomponeerd door Serra). Het is de Main Title van Petulia door John Barry en de versie van Troublemakers (het nummer Get Misunderstood)