Reuben Wilson - Love Bug (1969)

Jazz
Label: Blue Note

1. Hot Rod (6:27)
  2. I'm Gonna Make You Love Me (5:35)
  3. I Say a Little Prayer (8:07)
  4. Love Bug (7:40)
  5. Stormy (5:40)
  6. Back Out (8:10)
  7. Hold On, I'm Comin' * (7:57)
Soledad
Ik hou van soul, ik hou van jazz, ik hou van souljazz. Maar wat is dit een ontzettend slappe plaat zeg. Dat Morgan en Coleman zich hier voor lieten lenen… Vooral jammer dat dit een plekje inneemt in de Classics serie van Blue Note.

Slappe plaat?!?!

Alleen al Hot Rod is het tegenovergestelde van slap en er staat nog meer lekkers op dit prima album.

Dit Love Bug is toch wel een erg lekkere funky soul-jazz plaat. Er staan veel fijne nummers op en kijk nou eens even wie hier allemaal mee spelen. Naast Reuben Wilson op orgel, die de 3 beste nummers zelf schreef, nog een aantal topmuzikanten. We horen Lee Morgan op trompet, George Coleman op tenor saxofoon, Grant Green op gitaar en Leo Morris - a.k.a. Idris Muhammed - op drums. Vakmanschap alom.

De plaat opent echt geweldig met het funky Hot Rod. Daarna volgt het mooie I'm Gonna Make You Love Me. De trompetsolo van Lee Morgan en de gitaarsolo van Grant Green op deze jazz variatie van Aretha Franklin's I Say A Little Prayer zijn buitengewoon fraai. Verder vallen op de prima titelsong Love Bug - alweer vol met geweldige solo's - en zeker ook het uitstekende slotnummer Back Out. Genieten geblazen met dit album!