Barclay James Harvest - Face to Face (1987)

Label: Polydor

1. Prisoner of Your Love (4:36)
  2. He Said Love (5:05)
  3. Alone in the Night (5:07)
  4. Turn the Key (4:48)
  5. You Need Love (4:10)
  6. Kiev (5:26)
  7. African (5:52)
  8. Following Me (4:23)
  9. All My Life (5:32)
  10. Panic (4:30)
  11. Guitar Blues (5:19)
  12. On the Wings of Love (5:56)
  13. He Said Love [Single Edit] * (4:15)
  14. Panic [12 Inch Sigle Remix] * (6:05)
  15. On the Wings of Love [Single Edit] * (5:31)
avatar van Gert P
He, said love, kiev en African pareltjes zijn dat.

avatar van Gert P
Heb hem trouwens met nog 3 bonustracks er op.
Toch een goede cd met weinig respons.

weet iemand waarom de cd versie zo veel afwijkt van de lp versie?

on the wings of love en you need love staan niet op mijn lp.
bovendien is de volgorde van de tracks nogal anders.

wat is de reden hiervan?

bodemjager schreef:
weet iemand waarom de cd versie zo veel afwijkt van de lp versie?

on the wings of love en you need love staan niet op mijn lp.
bovendien is de volgorde van de tracks nogal anders.

wat is de reden hiervan?

Denk dat er geen uur muziek op een lp kan?
Mijn versie is zelfs 3 nummers langer en met nog lange nummers ook.
Zal ze eens toevoegen.

avatar van novalepidoptera
Aardig album , alone in the night,african,guitar blues en on the wings of love zijn mijn favorieten.

Ozric Spacefolk
Dubbele gevoelens heb ik bij deze plaat... Enkel de John Lees composities African, Alone in the Night en Guitar Blues zijn aardig... Verder vind ik All My Life ook wel aardig, met een mooie sax-solo

Verder kan ik niet zo veel met deze plaat... De nummers van deze plaat die op Glasnost staan klinker daar overigens tukken vetter...

avatar van novalepidoptera
Zeker de Holroyd stukken On the wings of love en Kiev zijn veel beter op Glasnost.
Over het algemeen vind ik B.J.H. live beter dan op studio albums, maar dat neemt niet weg dat ik dit een vrij goed album vind .

Mssr Renard
In 2011 schreef ik:

Verder kan ik niet zo veel met deze plaat... De nummers van deze plaat, die op Glasnost staan klinker daar overigens stukken vetter...

Daar sta ik nog steeds achter. Prisoner of Your Love is ook wel okay. Verder klinkt Barclay James Harvest steeds meer als Bee Gees, vooral op de Holroyd-nummers.

avatar van Dibbel
Ik zie nu pas dat Mssr Renard de reincarnatie is van Ozric Spacefolk.
Leuk, lees diens berichten altijd graag.

Barclay James Harvest staat voor degelijke, meestal tamelijk rustige en beschaafde rock met een symforandje en is nog steeds erg populair in Duitsland.
Na lang niet gedraaid te hebben vallen de nummers Prisoner Of Your Love, He Said Love (is dat nu een in de Here lied, of niet?), African en On The Wings Of Love in ieder geval positief op. In Guitar Blues gaan ze zelfs even los.
Aan een waardering durf ik nog niet aan.

Mssr Renard
Hoi Dibbel. Ja ik heb me vaak uigeschreven om me dan weer in te schrijven onder een nieuwe naam, omdat ik discussiëren over muziek toch wel heel fijn vind.

Ik heb nu recent een fijn boekje van Barclay James Harvest die elke song stuk voor stuk beschrijft met info erbij. Ik zal eens het hoofdstuk Face to Face lezen.