Toontje Lager - Alle 40 Goed (2012)

Alternatieve titel: Alle Veertig Goed

Label: Telstar

1. Net Als in de Film (3:28)
  2. Stiekem Gedanst (3:34)
  3. Nul Nul Acht (3:19)
  4. Alle Dagen Dorst (4:02)
  5. Contactrock (2:57)
  6. Niemand (2:59)
  7. Amigo (3:43)
  8. De Deur Staat Altijd op een Kier (2:50)
  9. De Glimlach van een Kind (Deel II) (4:27)
  10. Hart van Goud (3:28)
  11. Zeg Me Dat Ik Droom (3:56)
  12. Waar Ligt de Grens? (4:11)
  13. Het Doet Pijn (4:44)
  14. Viel die Maar (4:25)
  15. Het Nut van Volle Maan (3:12)
  16. In Gedachten (4:35)
  17. Verdriet in het Verschiet (3:52)
  18. Laat Ze Maar (4:09)
  19. Dat Hou Je Toch (4:04)
  20. Vroeg of Laat (4:39)
  21. Ben Jij Ook Zo Bang (2:39)
  22. Zoveel Te Doen (4:38)
  23. Ja Verrek (3:16)
  24. Altijd Blauw (4:09)
  25. Morgen Misschien (3:50)
  26. Van Alles van Haar (2:55)
  27. Het Beest in Mij (3:46)
  28. Niks Na de Dood (4:54)
  29. Vorige Week (2:42)
  30. Nooit Meer Zeuren (3:33)
  31. Vies Weer (3:04)
  32. Bruine Ogen (3:04)
  33. Reperteer (4:11)
  34. Weet Je Wat Pas Erg Is (3:42)
  35. Kiezen op Elkaar (3:52)
  36. Fijn Na de Dood (5:09)
  37. Zo Is Dat (3:48)
  38. Als Ik 'N Meisje Was (3:26)
  39. Lente in Twente (3:03)
  40. Achter de Wolken (4:50)
avatar van dazzler
Alles van Toontje Lager op twee schijfjes?

Bijna toch, albums 2, 3 en 4 staan er integraal op (al is het even puzzelen).
Ook de beroemde b-kant Fijn na de Dood en de albumloze singles Alle Dagen Dorst
(en niet Vorst zoals op de hoes te lezen staat) en Als Ik een Meisje Was zijn van de partij.

Het debuutalbum is voor de (betere) helft aanwezig.

Kan ik eindelijk mijn zuur bij elkaar gespaarde mp3's vervangen door deze dubbelaar.

avatar van Rinus
Prima verzamelaar. Zoals onderstaand bericht al zegt.....je hebt echt zowat alles inclusief de singles die niet op album uitkwamen. Deze verzamelaar richt zich echt alleen op de band ipv ook solo materiaal van Erik Mesie toe te voegen.

avatar van lennon
Toontje lager was een leuk bandje. LP 2 en 3 zijn erg vermakelijk en nummer 4 was ook nog aardig.

Het jammere van deze verzamelaar is dat er ook nummers op staan van LP 1 met een andere zanger. En dat ze die geloost hebben snap ik maar al te goed, Vervelende stem, slechte timing.. En de toevoegingen van die plaat op deze verzamelaar zijn een smet op verder een heel leuk overzicht.

avatar van spoiler
"Hart Van Goud" op deze CD is niet de versie van de LP Even goeie Vrienden.
Het betreft de B-kant van de single "Als ik een meisje was". Een soort praat/zang versie met een elektronische beat.

De versie op deze CD is trouwens veel leuker

Wat een goede nummers heeft deze band achter gelaten.

avatar van lennon
spoiler schreef:
"Hart Van Goud" op deze CD is niet de versie van de LP Even goeie Vrienden.

De reden tot aanschaf van deze cd waren de paar niet album nummers. En lp nummer 4 die niet op cd verscheen. Wat dat betreft waardevol genoeg dus.

Toontje lager heeft veel krachtige nummers gemaakt met best wel bijzondere en soms grappige teksten. Heb het lang niet meer gehoord maar begrijp nu weer waarom ik het vroeger een goed bandje vond.