Sweet Billy Pilgrim - Crown and Treaty (2012)

Rock / Folk
Label: Luxor Purchase

1. Joyful Reunion (5:36)
  2. Archaeology (5:20)
  3. Blakefield Gold (4:21)
  4. Arrived at Upside Down (6:13)
  5. Blood Is Big Expense (5:33)
  6. Brugada (4:38)
  7. Kracklite (6:24)
  8. Shadow Captain (3:09)
  9. Blue Sky Falls (8:34)
avatar van erwinz
Een van de meest onderschatte bands van het moment komt met haar volgende meesterwerk op de proppen. Een briljante plaat vol spanning en avontuur. Dit is er echt een voor de jaarlijstjes.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Sweet Billy Pilgrim - Crown And Treaty - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Erwin

avatar van soundchaser
Van de week aangeschaft.Dit is zeker één van de krenten uit de poep!!!

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Mooi! Dit moeten zeker meer dan 7 mensen op de site kunnen waarderen.

avatar van reptile71
Ik denk zelfs meer dan 700, Simon Smith. Inmiddels 6 tracks geluisterd via YouTube en klinkt als een fijn album.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
reptile71 schreef:

Nou, er komen helaas toch bar weinig liefhebbers bij, Reptile.

avatar van reptile71
Gewoonweg te onbekend.

avatar van DargorDT
Ook even geluisterd, maar het einde heb ik niet gehaald.

Aanvankelijk is het leuk, vriendelijk en warm. Alsof je kat naast je op de bank springt en het zich makkelijk maakt op je schoot. Je blijft zitten, en even blijft het leuk. Je aait het beestje. Maar na een kwartier zo gezeten te hebben, voel je je toch wat ongemakkelijk worden. Je doet voorzichtig een been opzij, zodat de kat wat wegzakt. Beest geeft geen krimp. Wéér vijf minuten later sta je geïrriteerd op en staat het geschrokken dier met zijn pootjes op de grond. Herkenbaar?

Beetje lang verhaal, maar dit was dus het gevoel bij deze plaat. Het begint allemaal goed. Maar na twintig minuten of zo had ik het wel gehoord. Veel van hetzelfde. Overigens valt de irritatie erg mee, dat hoorde meer bij het voorbeeld, maar de gebrekkige variatie (in mijn oren dan) maakte het wat eentonig.

avatar van muziekobsessie
wat een heerlijke mengelmoes van vanalles! beetje Hawksley workman achtig! Hier ga ik is goed voor zitten