Nine Black Alps - Everything Is (2005)

Label: Island

1. Get Your Guns (3:34)
  2. Cosmopolitan (2:36)
  3. Not Everyone (3:24)
  4. Unsatisfied (3:10)
  5. Headlights (2:44)
  6. Behind Your Eyes (2:51)
  7. Ironside (2:45)
  8. Shot Down (2:55)
  9. Just Friends (2:15)
  10. Everybody Is (2:38)
  11. Intermission (3:06)
  12. Southern Cross (3:34)
avatar van bonothecat
Dit was het leukste bandje van London Calling dit jaar. Soort Nirvana meets Supergrass. Ben erg benieuwd hoe ze op cd klinken

Ik heb de cd!
Vond jij trouwens ook niet dat je die zanger al eens eerder had gezien? Ik had echt een enorm déjà vu gevoel.

J Casablancas
Geweldig album! Het nummer Unsatisfied blijft m'n favoriet, dat simpele maar prachtige riffje doet t m voor mij. De eenvoudige, aanstekelijke melodieën knallen er heerlijk in en bij elke luisterbeurt vind hem beter worden. Gaan we zeker nog veel van horen..

Heb je de leuke clip van Unsatifsfied al gezien? (zie brand new om 23u)

avatar van mathias
voor de belgen onder ons: zeker eens checken op pukkelpop komende week!

En op Lowlands ook! Heb ze al eens gezien op London Calling in april en toen rockte het enorm! Vond ze een van de beste optredens geven.

avatar van twin
Ze treden 7 september op in Paradiso, ze zijn het voorprogramma van de Kaiser Chiefs

Waarom hadden deze mannen nu afgezegd?

avatar van Koenr
Bloompje schreef:

Waarom hadden deze mannen nu afgezegd?

Van hun site:
We've been lucky enough to wangle ourselves a headline slot on the Volvic stage at V! Dunno how we managed that, but you can see us in Staffordshire on Saturday and Chelmsford on Sunday, 10pm both days. Unfortunately, this does mean we have to cancel our appearance at Lowlands, sorry to any angry Dutch people, but we'll be in Amsterdam in September if you live anywhere near there...

Aha. Nouja, begrijpelijk dus.

Tegenwoordig worden we overspoeld met Franz Ferdinand klonen. Maar dan is er eindelijk nog eens zo'n bandje dat klinkt als nirvana. Grunge dus, en nog goeie ook! Goeie songs en het rockt, meer moet da ni zijn

J Casablancas
Het genre is trouwens wel rock, zeker geen pop. Bij de eerste luisterbeurten was ik erg onder de indruk van nummers als Cosmopolitan, Unsatisfied, Ironside, Shot Down en Southern Cross. Lekkere rauwe gitaren en goede, aangename zang. Invloeden van onder andere Nirvana zijn duidelijk hoorbaar, maar ik hoor Black Rebel Motorcycle Club er ook wel in terug. Erg sterk album.. 4*.

avatar van Judith
Ik vind de vergelijking met Nirvana zo vreemd, dat zeggen ze in de bladen ook al. Ik vind dat behoorlijk meevallen. In wat voor opzicht wordt dat bedoeld eigenlijk?

avatar van bonothecat
Judith schreef:

Ik zag ze op london calling vorig jaar, en het eerste wat me ook te binnen schoot was Nirvana. Dus misschien dat het live erg naar voren komt, op de cd hoor ik het ook minder!

Ik heb de CD niet gehoord, maar ik had hetzelfde als Bono wat betreft London Calling en Nirvana. Het leek weer een beetje 1994 toen ze daar optraden.

avatar van Judith
bonothecat schreef:

Dat zal het dan wel zijn ja, heb laatst een aantal live-nummers gehoord, en toen was het idd wel een beetje zo. Maar op het album, neuh vind ik niet.

avatar van Glurp
Een beejte te standaard.
100 bandjes maken zulke muziek!
maar das naar gevoel, hoe ik de muziek beleef

lekker voor tussendoor, dat zeker. not everyone en cosmopolitan zijn mijn favorieten.

hopelijk niet het laatste van hun

oh ja, en hopelijk trouwt ie niet met courtney love en schiet uiteindelijk niet zichzelf overhoop.

Maar wel goede muziek blijven maken :w

avatar van mr-mucho
echt goed album, elk nummer sloeg aan en ze gingen totaal niet vervelen.

vondeich
Ben erg benieuwd naar dit album... toch maar eens checken

Chocola
Unsatisfied is een echte aanrader, heerlijk nummer.
Over de rest van het album ben ik iets minder te spreken, maar is zeker niet verkeerd.

avatar van carero
Lekker plaatje, ben benieuwd naar hun nieuwe album. Mijn eerste kennismaking met deze band kwam door FIFA'06, waar het nummer Cosmopolitan in zat. Doordat nummer heb ik hun eerste album 'Everything Is' 'gekocht', vooral Intermission is daarvan erg mooi . Daarom een meer dan verdiende 3,5*.

avatar van SirNoodle
Gekocht voor een appel en een half ei, gokje op basis van wat ik hier gelezen heb ondermeer... en valt behoorlijk goed mee. Niks wereldschokkends, inderdaad een beetje poppy versie van Nirvana.

krijgt een plaatsje in de platencollectie, maar wel wat te gewoon om veelvuldig te beluisteren...

Mark_Hijmans
Soort mix van grunge en England. Klinkt erg goed en elk nummer slaat aan. Ben nu bezig met het vervolg.

avatar van Pinsnider
Laat ik na vier-en-een-half jaar nog eens een ongelofelijk essentieel berichtje plaatsen, namelijk mijn mening over deze plaat:
Mwôh....

Ik heb het nu al 100 keer gedraaid. Het is echt aanstekelijk en alle nummers lopen geruisloos en kwalitatief in elkaar over. Er zijn niet veel muziekbandjes die dit bij mij hebben.

Ik weet......... persoonlijke smaak maar zet het toch in mijn top 10.