Great White - Elation (2012)

Label: Frontiers

1. (I've Got) Something for You (4:40)
  2. Feelin' So Much Better (5:15)
  3. Love Train (4:56)
  4. Heart of a Man (4:36)
  5. Hard to Say Goodbye (5:28)
  6. Resolution (5:16)
  7. Shotgun Willie's (5:17)
  8. Promise Land (5:57)
  9. Lowdown * (6:07)
  10. Just for Tonight (4:43)
  11. Love Is Enough (6:17)
  12. Complicated (4:23)
Ozric Spacefolk
Ik ben benieuwd. Deze is dus met zanger Terry Illous en niet met Jack Russell.

Jack Russell zat in rehab. En mocht alleen terugkomen als hij helemaal van alle shit zou af zijn.
Toen hij uit de rehab kwam, kondigde hij aan dat hij met een geheel nieuwe Great White zou touren, dus zonder de rest van de Great White leden.

Dat viel in het verkeerde keelgat, dus kwam deze studioplaat.

Jack Russell's Great White heet Jack Russell's Great White. Snapt u het nog?

avatar van Von Helsing
Ozric Spacefolk schreef:
Ik ben benieuwd. Deze is dus met zanger Terry Illous en niet met Jack Russell.

Dat viel in het verkeerde keelgat, dus kwam deze studioplaat.

Jack Russell's Great White heet Jack Russell's Great White. Snapt u het nog?

Binnenkort dient de rechtzaak. Aangespannen door Jack Russell:

Ozric Spacefolk
Ik vind Jack Russell een bittere oude idioot. Kendall heeft heeft hem jaren de hand boven het hoofd gehouden.

Jack was de junkie die alles in de soep liet lopen. Kendall en co. hebben keurig gewacht op zijn terugkeer...

Nou, Terry Illous is een goede zanger. Dus kom maar op met die nieuwe studioplaat. Ik hoop dat ie lekker vlamt en rockt!

avatar van vielip
Ik moet zeggen dat het album me niet tegen valt. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik er van moest denken. Ik bedoel, Russel was toch min of meer het gezicht van Great White. Samen met Kendall maar toch... Terry Illious heb ik ook hoog zitten (debuut van XYZ is echt grandioos!) dus hoopte ik stilletjes op een win-win situatie. Na het album 1 keer te hebben gehoord was ik teleurgesteld. De nummers pakten me niet, ik miste de stem van Russel en de produktie vond ik niet echt super. Maar zie, na een keer of 4 luisteren valt alles dan toch op z'n plaats. Niet alles is goed maar dit album is als geheel in ieder geval stukken beter en consistenter dan de laatste 3 albums mét Russel. Met name het begin is geweldig! Illious past perfect bij de band. Ik weet niet of de nummers al geschreven waren vóór hij bij de band kwam of dat ze met hem zijn geschreven. Het klinkt in ieder geval prima! En die produktie? Die past eigenlijk perfect bij dit soort muziek. Lekker losjes en rauw. Kendall excelleert maar nooit overdreven. Altijd in dienst van het nummer. Ook een compliment aan drummer Desbrow. Het is allemaal niet mega ingewikkeld wat hij doet maar de schwung die hij in z'n spel legt is heerlijk!

Ozric Spacefolk
Het is inderdaad een enthousiaste en vurige plaat geworden.

Lekker sleazy, de zang van Illious doet de jaren 80 herleven.

Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet zo in een rock n roll bui ben, maar ik kan wel een goede plaat op waarde schatten.

Daarbij is Kendall een meesterlijke gitarist.

avatar van Metalhead99
Twee Great White's? Dit genre word steeds overzichtelijker met twee Great White's, twee L.A. Guns, de Dokken/T&N afsplitsing en de Vixen/VXN afsplitsing. Kunnen jullie het nog volgen?

Ozric Spacefolk
Met L.A. Guns worstel ik nog het meest, omdat beide versies zich hetzelfde noemen en tegelijkertijd platen uitbrengen.

avatar van vielip
Maar beiden nooit meer zo goed worden als toen ze nog wél in elkaars gezelschap konden verkeren...

Laatste echt goede plaat van LA Guns is inderdaad Waking the Dead

avatar van vielip
Die ken ik dan weer niet. Toch maar eens opsnorren!

avatar van Metalhead99
Illous doet het goed op deze plaat. Hij is denk ik wel een waardige opvolger van Russell, maar toch mis ik zijn stemgeluid wel. Gewoon omdat er al zoveel platen met hem waren moet ik toch wat wennen aan deze omschakeling.

Ik moet bij Terry Illous altijd een beetje denken aan de stem van Robert Mason

avatar van Metalhead99
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik nog steeds geen werk van de beste man beluisterd heb.
Ik weet dat hij wat werk met Lynch Mob uitgebracht heeft en dat hij tegenwoordig de zanger van Warrant is, maar ik heb er nog niks van beluisterd.

avatar van Metalhead99
Ze hebben een mooie video gemaakt bij het nummer "Complicated".

avatar van Kronos
Als je heel veel albums koopt dan draai je heel veel albums veel te weinig.

Maar wat een goede plaat is dit!

Weet iemand of ze nog actief zijn? Hun laatste is alweer van 5 jaar geleden.

avatar van Edwynn
Ze touren momenteel in de VS met een nieuwe zanger. Geen idee of er ook studioplannen zijn.

avatar van Kronos
Alweer een nieuwe zanger dan. Jammer. Ik vind Terry Ilous, de nieuwe zanger (gastzanger volgens wiki) op dit album, hier echt geweldig.

Mssr Renard
Jack Russell heeft ook een eigen versie van Great White en die maken ook platen. Die zijn te vinden op Bandcamp.

avatar van MetalMike
Best een okay plaat, weet niet of zijn stem echt bij de band past. Is echt meer een Rock/Metal zanger dan een bluesy Hard Rock zanger. Hij overdrijft soms en dat past niet echt bij de stijl van de nummers. Ben wel gek op het debuut van XYZ, zonder meer één van mijn favoriete platen van uit die tijd!
Laatste nummer echter is dan wel echt zoals ik de band graag hoor, daar zingt hij dan wel geweldig op, soms met een snik in zijn stem, te gek nummer! Die laat ik graag knallen!
Als geheel nog wat vaker aanzetten ook denk ik...